Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA OPET POBJEĐUJE

Nasljednik Ive Majoli u par dana može postići ono što ona nije uspjela u 12 godina

Saulius Cirba/Hrvatski teniski savez
Autori: Hina, Večernji.hr
10.04.2024.
u 17:26

Nakon konstantnih ispadanja, sada i do četvrtog ranga reprezentacija, novi izbornik Marin Bradarić Hrvatsku može uvesti u rang više

Hrvatske tenisače su s maksimalnih 3-0 svladale reprezentaciju Sjeverne Makedonije u odlučujućem dvoboju za prvo mjesto u grupi A turnira Euro-afričke skupine 2 Billie Jean King Cupa, što se održava u glavnom litavskom gradu Vilniusu.

Ukupnu pobjedu su već u pojedinačnim dvobojima osigurale Lea Bošković i Antonia Ružić, da bi u meču parova Bošković udružila snage s Ivom Primorac s kojom je za 43 minute sa 6-0, 6-0 svladala makedonsku kombinaciju Iva Daneva - Ana Mitevska.

Makedonski izbornik Dimitar Labudovik je potpuno promijenio nominirani par nakon što su njegove izabranice poražene u oba pojedinačana meča, dok je Marin Bradarić pružio priliku Ivi Primorac ubacivši je umjesto Antonije Ružić koja je igrala tri seta protiv Line Đorčeske.

Hrvatske tenisačice će u nastavku turnira, od četvrtka do subote, razigravati za jedno od dva mjesta koja donose plasman u viši rang natjecanja, Euro-afričku skupinu 1, a suparnici će im biti prvoplasirane reprezentacije iz grupa B i C. Prvo mjesto u grupi B osvojila je domaća ekipa, reprezentacija Litve, koja je pobijedila u sva tri dvoboja, dok je pobjednik skupine C reprezentacija Egipta, koju predvodi Mayar Sherif, 72. na pojedinačnoj WTA ljestvici.

Hrvatska ženska teniska reprezentacija već godinama nije ostvarila plasman u viši rang natjecanja u BJK Cupu, nekadašnjem Fed Cupu. Od 2012. kada je dužnost izbornice preuzela Iva Majoli, Hrvatska se nije plasirala u razinu više, već je ispadala sve do ove, tzv. četvrte lige u kojoj se nalazi. Ostvari li plasman u Euro-afričku skupinu 1, nakon toga je do vrha čekaju doigravanje za Svjetsku skupinu te na vrhu, plasman u samu Svjetsku skupinu.

HRVATSKA - SJEVERNA MAKEDONIJA 3-0

Lea Bošković - Magdalena Stoilkovska 7-5, 6-2

Antonia Ružić - Lina Đorčeska 5-7, 6-2, 6-2

L. Bošković / I. Primorac - I. Daneva / A. Mitevska 6-0, 6-0

Komentara 1

DA
darwil
12:18 14.04.2024.

Iva Majoli bez obrazovanja,je isto što i dugogodišnja kumica prodavačica na placu može biti ministar gospodarstva.A lički bacać kamena sa ramena trener Sanji Perković, jedini školovani trener prof Ivanković Mamiću nije bio kadar jer se odupirao mešetarenju, lovi, muljaži......inzistirao je na sportskoj znanosti i autonomnosti struke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije