Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAUL JIMENEZ

Nakon stravične scene, javili se Wolvesi i otkrili u kakvom je stanju njihov igrač

John Walton/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.11.2020.
u 12:31

- Panika, panika i panika. To je bila naša reakcija na to što se dogodilo - izjavio je na konferenciji za medije trener Wolverhamptona Nuno Espirito Santo

Meksički napadač Raul Jimenez je pri svijesti i dobro se oporavlja nakon operacije koja je sinoć izvedena u bolnici u Londonu, priopćili su iz engleskog nogometnog prvoligaša Wolverhamptona u ponedjeljak ujutro.

- Ostat će u bolnici nekoliko dana na promatranjima, dok započinje s procesom oporavka - stoji u priopćenju Wolverhamptona u kojem je klub zahvalio medicinskom osoblju Arsenala, djelatnicima hitne pomoći, bolničkom osoblju i kirurzima na brzoj reakciji i velikoj pomoći.

Jimenez je zadobio frakturu lubanje nakon što se u petoj minuti dvoboja kod Arsenala sudario glavama s domaćim braničem Davidom Luizom. Obojica su ostali nepomično ležati na travnjaku. 

Igrači koji su se našli u blizini panično su počeli tražiti liječničku pomoć. Nakon desetominutnog pružanja pomoći 29-godišnjeg Jimeneza su s maskom za kisik na licu odvezli s travnjaka i otpremili u obližnju bolnicu.

- Panika, panika i panika. To je bila naša reakcija na to što se dogodilo - izjavio je na konferenciji za medije trener Wolverhamptona Nuno Espirito Santo koji je dodao da je nakon ove utakmice posebno ponosan na igrače "koji su pokazali srčanost, volju i vjeru".

Luizu je odlukom medicinskog osoblja dopušteno da nastavi igrati s povezom na glavi, što je pokrenulo lavinu kritika. Brazilac je u poluvremenu zamijenjen.

Humanitarna udruga Headway koja je posvećena pomoći ljudima s ozljedama mozga, u ponedjeljak je izdala priopćenje izražavajući "ljutnju i razočaranje stalnim promašajima nogometa u kojem se igrače ne štiti od potresa mozga", a ponovno su istaknuli da je potrebno uvesti privremene zamjene za igrače s ozljedama glave.

- Previše puta smo svjedočili da se igračima dopušta povratak u igru, a onda ih se nakon nekoliko minuta povlači s terena kad postaje jasno da nisu sposobni nastaviti igrati - izjavio je zamjenik izvršnog direktora Hedwaya Luke Griggs.

Kapetan Wolverhamptona Conor Coady, koji je bio odmah iza Jimeneza i Luiza prilikom njihovog sudara, priznao je da su svi koji su se našli u blizini bili vidno potreseni.

- Odmah smo znali da su u pitanju ozbiljne ozljede. Nadamo se i da je David Luiz dobro. Bio je to strašan sudar glavama - izjavio je Coady.

Wolverhampton je na kraju pobijedio Arsenal sa 2-1 sa 17 bodova se nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, dok je Arsenal sa 13 bodova na 14. poziciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije