Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tucak objavio popis

Nakon pet godina legenda se vraća u reprezentaciju

Nikša Dobud
Grgo Jelavić/Pixsell
20.10.2020.
u 16:36

U Zagrebu neće biti Jokovića jer je bio pozitivan na koronavirus

Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske vrste, objavio je popis od 19 reprezentativaca na koje računa za zajedničke zagrebačke pripreme koje počinju 22. listopada, a trebale bi kulminirati međunarodnim turnirom pod pokroviteljstvom HEP-a od 26. do 28. listopada, također u Zagrebu.

Uobičajeno su ti popisi gotovo rutinska stvar, ali ovaj popis i ova akcija donose jednu veliku novost. U reprezentaciju se vraća Nikša Dobud!

Naš proslavljeni sidraš (35), koji je s Hrvatskom između ostaloga osvojio i olimpijsko zlato u Londonu 2012., vraća se u reprezentaciju nakon pet godina.

Do stanke je došlo zbog toga što je Dobud morao odraditi punu Fininu četverogodišnju suspenziju zbog izbjegavanja dodatnog testiranja na doping.

Izbornik Tucak je i ranije isticao da se nije odrekao Dobuda (kao ni ostalih naših igrača), a i on je željan reprezentativnih nastupa, ali ima jedno "ali". Dobud je igrač talijanskog Pro Recca, a ta je momčad (kompletna) u izolaciji. Pa je dolazak njega, kao i vratara Marka Bijača posve neizvjestan.

Iz sličnih razloga u Zagrebu neće biti ni dokapetana Mare Jokovića, sada člana talijanske Brescie, bio je pozitivan na koronavirus i još će nekoliko dana morati biti u samoizolaciji.

Evo kompletnog Tuckova popisa: Bijač, Marcelić, Popadić, Šparada (vratari), Lončar, Vrlić, Dobud (sidraši), Bušlje, Buljubašić, Burić, Benić (braniči), Bukić, Vukičević, Fatović, Lazić, Garcia, Miloš, Visković i Z. Butić.  

Komentara 2

TR
Travno221
21:48 20.10.2020.

U ovom trenutku Dobud mi se čini boljim od Lončara i Vrlića, iako su i oni svjetske klase.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
16:54 20.10.2020.

Vrača se uz Boga I domoljublje hrvatski nevini vitez vaterpolo dopinga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije