Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKROMAN I ZAHVALAN

Najveći pehist kod hrvatskih olimpijaca: Bogu hvala, imam zdravu ženu i djecu

03.08.2021.
u 18:16

- Kada sagledam svoj život, imam dosta sreće. Čovjek očito mora paziti što želi, a ja nisam nikad sanjao medalje i hvalospjeve, nego samo da se dobro hrvam.

Postoje vrsni sportaši kojima olimpijska medalja naprosto nije suđena. Jedan od takvih je i hrvač Božo Starčević (77 kg), odličan borac kojem uvijek sitnica nedostaje za veliki rezultat. Jednom su to suci, kao u Riju, drugi put je pad koncentracije, kao što je to bilo jučer u Tokiju.

>>> Gostovanje bračnog para Sinković na Večernji TV:

Nažalost, Starčević je sve do 25 sekundi prije kraja četvrtfinalne borbe vodio protiv Iranca Geraeija, ali je izgubio. Najprije je dozvolio protivniku da ga izgura za dva boda (5:3), a onda je Irancu dozvolio i da naskoči na njega i spektakularnim potezom izjednači na 5:5, što je po pravilu posljednjeg osvojenog boda značilo da se Starčevićevi olimpijski snovi ni ovaj put nisu ostvarili:

– Iranac je napravio potez koji je prilično nemoguće napraviti. Od tri bodovne opcije, 4:2 za mene, 2:2 ili 0:2 za njega, u toj akciji suci su njemu dali dva boda. Ja sam ga kontrolirao i, da sam htio nastaviti stajati, mogao sam, no ja sam se bacio na leđa uvjeren da ću zaraditi bodove – rekao je Starčević.

Nažalost, preračunao se. U trenutku kada mu je Iranac prodao “leteću vjevericu”, potez koji je prije 10 godina izmislio jedan američki junior, bilo je 12 sekundi do kraja. Nažalost, sljedećih 10 sekundi, umjesto da navali na protivnika, Božo je proveo u raspravljanju sa sucima. Očito mu je u podsvijesti još uvijek nepravda iz Rija kada mu nije priznat tuš za ulazak u finale, pa se i ovdje usredotočio na suce.

– Olimpijske igre me neće, no imam ženu i dvoje djece, zdravih hvala Bogu, i kada sagledam svoj život, imam dosta sreće. Čovjek očito mora paziti što želi, a ja nisam nikad sanjao medalje i hvalospjeve, nego samo da se dobro hrvam – kazao je Božo pomiren sa svojom nes(p)retnom olimpijskom sudbinom.

Komentara 4

DU
Deleted user
18:39 03.08.2021.

Starčeviću , čestitke . Živio ti nama i vidimo se u Parizu. ( Samo budi puno oprezniji. Imao si pobjedu u rukama . )

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
19:24 03.08.2021.

imati ženu i dijete i nije neki uspjeh, svaki muto umije da umoci bez zastite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije