Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrij Ševčenko

Najpoznatiji ukrajinski nogometaš na novoj funkciji: Ima novu misiju, ispričati svijetu o događajima u Ukrajini

italian soccer Serie A match - Udinese Calcio vs Genoa CFC
Foto: Ettore Griffoni / IPA
1/2
20.05.2022.
u 12:59

"Svojim radom i sportskim uspjesima Andrij je stekao ogromno povjerenje u međunarodnoj areni", napisao je ukrajinski predsjednik na svom Telegram profilu

Ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Ševčenko (45) postao je prvi veleposlanik Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij imenovao je bivšeg ukrajinskog izbornika za veleposlanika Zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.

"Svojim radom i sportskim uspjesima Andrij je stekao ogromno povjerenje u međunarodnoj areni", napisao je ukrajinski predsjednik na svom Telegram profilu.

"Sada ima novu misiju, ispričati svijetu o događajima u Ukrajini i iskoristiti svoj utjecaj za podizanje međunarodne pomoći. Siguran sam da ćete uspjeti," istaknuo je Zelenskij.

Ševčenko se smatra najboljim nogometašem u ukrajinskoj povijesti. Za nacionalnu vrstu je nastupio 111 puta i postigao 48 golova, a igrao je za kijevski Dynamo, Milan i Chelsea. Nakon igračke karijere okrenuo se trenerskom poslo, a do sada je vodio ukrjinsku reprezentaciju i Genou.

"Putovao sam iz Londona u Kijev kako bih osobno upoznao predsjednika. Predstavljao sam Ukrajinu u međunarodnoj nogometnoj areni dugi niz godina. Danas, kada je moja zemlja razorena ratom, moj prioritet je pomoći Ukrajini, a ne nogometu. Pozivam na donacije," poručio je Ševčenko.

>> Navijači skinuli nogometaše Dinama:

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:32 20.05.2022.

Sve san vidija !Slava Ukrajini !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije