Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKER Peter Eastgate osvojio Svjetsko prvenstvo u pokeru sa samo 22 godine

Najmlađi svjetski prvak 'teži' za devet milijuna dolara

11.11.2008.
u 17:39

Je li poker pravi sport ili ne? Ako ćemo suditi po popularnosti, a i zaradi, onda jest, bez obzira što se neki neće složiti s tom tvrdnjom. Međutim, sport ili ne, to Petera Eastgatea (22) uopće ne zanima. Mladi je Danac iznenadio sve i okrunio se naslovom svjetskog prvaka u pokeru (World Series of Poker), a uz narukvicu koji dobiva prvak, kući će otputovati i "teži" za devet milijuna dolara.

Tako mlad, a tako bogat
Eastgate je postao najmlađi svjetski prvak u povijesti (prije njega to je bio Phil Hellmuth koji je imao 24 godine) što je još jedan dodatni razlog za zadovoljstvo.

- Odličan je osjećaj srušiti Hellmuthov rekord. Međutim, nije me toliko zanimao rekord koliko naslov prvaka i devet milijuna dolara. Samo sam se koncentrirao na svoju igru - priznao je Eastgate te dodao kako ga je Hellmuth nazvao prije finala i poželio mu sreću.

U finalu je mladi Danac iz Odensea pobijedio Rusa Ivana Demidova dobivši skalu od asa do petice, dok je Demidov imao "samo" dva para, dvojke i četvorke. Demidov (27), inače poluprofesionalni igrač pokera iz Moskve, pokušavao je slomiti Eastagatea s nekoliko dobro zamišljenih "blefova", ali Danac je odlično pročitao sve namjere svog protivnika, te do odlučujućeg dijeljenja već stvorio priličnu prednost u broju čipova. Ipak, Demidov nije pretjerano tužan iako je bio na korak do velikog uspjeha.

- Nisam tip osobe koja će sad plakati. Jednostavno je tako ispalo - kazao je Demidov kojemu će eventualnu tugu otkloniti i nešto više od pet milijuna dolara kolika je nagrada predviđena za finalista.

Kockar ili sportaš?
Najveći turnir u pokeru počeo je u srpnju, a prijavilo se 6844 igrača. Kada je u igri ostalo devet najboljih, koliko ih ima pravo na finalni stol, uslijedila je stanka od 119 dana, a okršaj na finalnom stolu trajao je dva dana i sadržavao je 274 dijeljenja. Eastgate je uspio zadržati koncentraciju i hladnu glavu tijekom 15 sati čiste igre, a sve što je na početku želio bilo je samo doći tamo i vidjeti kao to izgleda uživo.

- Gledao sam sve te igrače na televiziji i bio sam fasciniran. To je najveći turnir na svijetu i samo sam želio vidjeti kako to izgleda uživo - kaže Eastgate koji se za poker zainteresirao u srednjoj školi i nakon toga odustao od studiranja i posvetio se igranju za novac.

- Ja sam samo kockar i obožavam kockati. Poker sam naučio igrati jer sam uložio mnogo vremena u to - riječi su novoga svjetskog prvaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije