Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆA KOŠARKA

Najjače domaće momčadi već u četvrtfinalu kupa. Jedna stvar mogla bi bitno utjecati na ishod

Split: Utakmica 8. kola ABA lige, KK Split - KK Zadar
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
13.02.2024.
u 13:49

Škakljivo će biti i Ciboni koja u srijedu u 17 sati igra protiv Kvarnera 2010, vodeće momčadi nižeg ranga (Prva liga). Cibonin trener Dino Repeša i dalje može računati samo na šestoricu seniora

Od utorka do subote na Gripama će se igrati završnica Kupa Krešimira Ćosića. Na završnom turniru za trofej će se boriti osam momčadi pri čemu već četvrtfinalne utakmice nude neke intrigantne parove. A najneizvjesnija utakmica mogla bi biti ona u srijedu u 20 sati između domaćeg Splita i Zadra prije koje će se od navijača žutih oprostiti junak posljednjeg trofeja splitskog kluba Roko Ukić (39). A upravo je ovaj tada vižljasti bek u finalu kupa postigao pobjednički koš, i to u prepunim Jazinama.

Gledajući trenutačno stanje na ljestvici Favbet Premijer lige, to je susret između trenutačno najjačih domaćih momčadi, o čemu svjedoči i njihov plasman u regionalnoj ligi (Zadar je peti, Split deveti). Druga je pak stvar tko s kakvim adutima ulazi u tu utakmicu, a čini se da nešto bolje ima Zadrov trener Jusup. Naime, osim što im je teški centar Ljubičić ozlijeđen, a pridošli Kučić još nema pravo igranja u domaćim natjecanjima, strateg Splićana Rimac ne može istovremeno koristiti sve svoje strance (Shorter, Sullivan, Funderburk). Naime, po pravilniku HKS-a u domaćim natjecanjima na parketu istovremeno mogu biti samo dva stranca.

GALERIJA Jokić s kćerkom šetao gradom: Oduševljeni mještani prilazili mu i pozdravljali ga

Split: Utakmica 8. kola ABA lige, KK Split - KK Zadar
1/25

Škakljiva je to utakmica za domaćina kupa jer, ako ne prođe dalje, ostat će bez značajnog prihoda koji bi pristigao s rasprodanim Gripama do kraja natjecanja.

Škakljivo će biti i Ciboni koja u srijedu u 17 sati igra protiv Kvarnera 2010, vodeće momčadi nižeg ranga (Prva liga). Cibonin trener Dino Repeša i dalje može računati samo na šestoricu seniora (jer blokada s HKS-a još nije skinuta) što bitno umanjuje izglede zagrebačke momčadi da napravi nešto znakovito na ovom turniru.

VEZANI ČLANCI:

A na ovoj završnici nastupit će ukupno četiri zagrebačka kluba pri čemu u utorak u 20 sati slijedi novoustanovljeni zagrebački derbi Cedevite Junior i Dinama. Premijerligaš Dubrava pak svoj četvrtfinale igra protiv prvoligaša Osijeka.

VIDEO Hajduk slavi 113. rođendan: Klub 'bilih' skoro je nosio drugačije ime

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije