Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Na rubu

Najbolji košarkaš svijeta prijetio Hrvatu pa završio na sudu!

- LeBron James je sjajan igrač, ali postoji barem 20 ovakvih emisija. Nisam uopće ni znao da on ima nešto slično
17. travnja 2018. u 15:23 4 komentara 2691 prikaza
LeBron James
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Najbolji košarkaš svijeta LeBron James, uz košarku ima i drugih stvari kojima se bavi u životu. Tako je postao vlasnik  medijske kuće Uninterrupted koja emitira internetsku seriju pod nazivom "The Shop".

Bojan Bogdanović Pobjeda Indiane Sjajni Bogdanović srušio LeBrona i društvo u prvoj utakmici doigravanja

U toj emisiji LeBron James u brijačnici razgovara sa svojim prijateljima o životnim temama. Takva vrsta emisije u SAD-u zapravo nije novost, ali LeBron je smatrao da polaže ekskluzivna prava na taj koncept.

Zbog toga je nedavno poslao pismo upozorenja sveučilištu u Alabami koje je s poznatim trenerom američkog nogometa Nickom Sabanom, koji je inače hrvatskog podrijetla, pokrenula sličnu emisiju pod nazivom "Shop talk". LeBron ga je upozorio da mu je ukrao koncept, ali i logo emisije.

- LeBron James je sjajan igrač, ali postoji barem 20 ovakvih emisija. Nisam uopće ni znao da on ima nešto slično. Žao mi je što ako je nekoga uvrijedilo što mi imamo emisiju u kojoj se zabavljamo. Ja uživam u tome i nastavit ćemo s tim, rekao je Saban.

Epilog svega jest da će se LeBron i njegova medijska kuća Uninterrupted naći na sudu. Naime, javila se tvrtka Adventure Enterprises koja tvrdi da je najbolji košarkaš od njih ukrao ideju.

Oni uvjeravaju da su Uninterruptedu ponudili koncept "Brijačnice" te pregovarali dvije godine, a nakon što su im iznijeli sve ideje, ovi su ih odbili i samostalno pokrenuli emisiju u kojoj su koristili te ideje. Zbog toga traže odštetu i ukidanje "The Shopa".

nick saban Novi trijumf Hrvat ponovo rastura! Trener Nick Saban obranio sveučilišni naslov Dario šarić Svaka čast Hrvat fenomenalnim potezom oduševio Amerikance Dario šarić Doigravanje Šarić odigrao odlično, ali Philadelphia izgubila kod kuće
Rene Marincel
USPJEŠNI PAR
Otkrivamo koga ljubi kći poznatog Hrvata, uživa u luksuznom imanju i putu na Mauricijus!
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality