Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac Hrvoja Ćustića:

Nadam se da su u HNS-u sretni što su izbacili klub u kojem su ponikla četiri vatrena

22.03.2017., Zadar -   Svetko Custic, direktor NK Zadar. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
27.06.2019.
u 10:01

– U protekle dvije i pol godine naslušao sam se obećanja, od predsjednika Saveza nadalje, da će pomoći Nogometnom klubu Zadar u onom dijelu u kojemu mogu, ali sve je ostalo samo na slatkim riječima. Nisu se udostojili niti doći do Zadra.

NK Zadar u postupku licenciranja nije dobio licencu za Drugu HNL i iduće će se sezone zbog toga natjecati u trećoj ligi. To je postalo jasno nakon što je Vijeće sportske arbitraže HOO-a odbilo zahtjev Zadra da preispita odluku HNS-a.

– Iskreno, koliko god smo se nadali i vjerovali da kroz ovaj postupak možemo ipak zadržati drugoligaški status, toliko me ovo rješenje i nije iznenadilo, jer znam gdje živimo i kako neke stvari funkcioniraju. No, držim da je naša dužnost prema klubu bila boriti se do samoga kraja i iskoristiti sve pravne mogućnosti, što smo i napravili. Nažalost, naš zahtjev je odbijen i nadam se da su sada barem ljudi u HNS-u sretni što su uspjeli izbaciti Zadar iz lige. Ako je to put kojim se želi razvijati hrvatski nogomet, da se prema “malim klubovima” postupa na ovakav način, umjesto da im se pokuša pomoći, onda je to žalosno za sve – kazao je Svetko Ćustić, direktor Nogometnog kluba Zadar i dodao:

– U protekle dvije i pol godine naslušao sam se obećanja, od predsjednika Saveza nadalje, da će pomoći Nogometnom klubu Zadar u onom dijelu u kojemu mogu, ali sve je ostalo samo na slatkim riječima. Nisu se udostojili niti doći do Zadra. Neka ostane zapisano da je u sezoni nakon povijesnog osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu, klub u kojemu su ponikla četiri hrvatska reprezentativca, među kojima tri iz udarne postave i najbolji igrač na svijetu, izbačen u treću ligu jer nema natkrivenu tribinu i dva pomoćna terena.

Na kraju je zaključio:

– Za mene će ostati vječno pitanje samo zašto se to nije napravilo prije tri, pet ili deset godina? Da jest, možda bismo danas imali drugačiju sliku. Držim da smo napravili sve što smo mogli da ovaj klub podignemo iz pepela u svakom pogledu i ovo je sigurno težak udarac. Što će se događati dalje, vidjet ćemo u danima koji slijede. Svakako, mislim da je ključno pitanje za budućnost NK Zadra: Želi li sZadar nogometni klub i ako želi, u kojem obliku, rangu natjecanja i s kojim ciljevima? Kada dobijemo odgovor na to, moći ćemo dalje pričati o budućnosti – zaključio je direktor kluba.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar majkuvam
majkuvam
11:34 27.06.2019.

Da je Zadar negdje blizu Zagreba bila bi to neka druga priča...

LI
lika64
11:03 27.06.2019.

GNK Dinamo ima sve tribine natkrivene pa lako dobije licencu

Avatar arba_arba
arba_arba
12:21 27.06.2019.

Sveto nedaj se, ca ces, ispunija si obecanja- ali nisi dobro "podmaza" odredjene krugove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije