Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davis Cup

Nadalov povratak nakon dva i pol mjeseca stanke

Nadal - Kyrgios
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.04.2018.
u 16:46

"Nije na svom maksimumu, ali ako može osvojiti meč, dva to će mu puno pomoći u oporavku", izjavio je Moya.

Prvi tenisač svijeta i osvajač šesnaest Grand Slamova, Španjolac Rafael Nadal, nakon ozljede kuka u petak će po prvi put zaigrati nakon dva i pol mjeseca i to u četvrfinalu Davis Cupa protiv Njemačke u Valenciji. 

Najbolji tenisač svijeta Nadal, koji nije igrao od siječnja i Australian Opena zbog ozljede kuka odlučio se vratiti i pokušati napraviti što bolji rezultat sa Španjolskom na Davis Cupu. Zadnji meč je u Melbourneu igrao protiv Marina Čilića, kojem je u četvrtinalu predao u petom setu.  

"Ovo su za mene bili teški mjeseci", priznao je Nadal uoči Davis Cupa na kojemu će prvi meč igrati protiv Nijemca Phillipp Kohlschreibera. 

"Uzbuđen sam što ću zaigrati opet. Nadam se da će to biti dobar tjedan za mene", dodao je Nadal.

Nadal, koji je 2016. godine zadnji puta igrao Davis Cup, trenutno ima niz od 22 pobjede u singlu, a zadnji poraz u Davis cupu imao je prije 14 godina, kada je kao 17-godišnjak izgubio od Čeha Jirija Novaka.

Njegov trener Carlos Moya zamolio je fanove da budu strpljivi s Nadalom, koji iako je vratio prvo mjesto na ATP ljestvici nije još u potpunosti spreman te da potpuni oporavak i povratak u formu slijedi tek grand slam turniru Roland Garros, kojeg je osvajao čak deset puta. 

"Nije na svom maksimumu, ali ako može osvojiti meč, dva to će mu puno pomoći u oporavku", izjavio je Moya.

S druge strane, Njemačka se nada prolasku u polufinale prvi puta u 11 godina, a u pojedinačnom natjecanju oslanja se na četvrtog igrača svijeta Alexandera Zvereva i veterana Philippa Kohlschreibera. 

Komentara 1

DU
Deleted user
21:06 05.04.2018.

Veće su šanse kad te boli kuk da se oporaviš od lakta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije