Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Krajan:

Nudio sam Paviću razgovor i nije htio! Ni isprika mu nije bila dovoljna

Željko Krajan
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/8
05.04.2018.
u 07:51

– Podloga je odlična, možda najbolja. Za nijansu je čak bolja od one u Osijeku, kvalitetna je od prvog dana

Prekrasna varaždinska Arena, s koje puca predivan pogled na Dravu, potpuno je spremna za jedan od najvećih sportskih događaja koji će se organizirati u njoj – četvrtfinalni dvoboj Davisova kupa između Hrvatske i Kazahstana. Susret počinje u petak (otvaranje je u 14 sati), a danas će biti obavljen i službeni ždrijeb. Iako nekih velikih iznenađenja neće biti. Kad je u pitanju Hrvatska, igrat će već prvi dan i Marin Čilić i Borna Ćorić. Potvrdio je to i naš izbornik Željko Krajan kojemu će ovo biti 16. meč (dosad: 9-6) na klupi Hrvatske.

Čilić igra od petka

Čilića nije bilo prvog dana u Osijeku jer je igrao finale Australian Opena i bio je umoran od putovanja. No, ovdje nema razloga da ga izostavimo, a i on je željan igre. Nastojat ćemo posao obaviti u prva dva dana, iako to nije imperativ. Kao što ne želimo stvarati pritisak bilo kome od igrača da netko od njih mora dobiti meč – kazao je Krajan dodavši:

– Očekujemo težak meč, ipak se radi o četvrtfinalu Davisova kupa. U toj visokoj fazi natjecanja sve statistike i sve rang-liste padaju u vodu. Ne bi bilo prvi put da na papiru slabija momčad pobijedi bolju. No, ja vjerujem u svoje igrače.

Na press-konferenciji kazahstanski novinari (ima ih 20-ak) pitali su Krajana zbog čega se ovaj dvoboj igra u “malenom” Varaždinu, a ne u nekom većem gradu, primjerice u Zagrebu.

– Zato što je Savez odlučio ispoštovati moje želje i neke moje dječačke snove (Krajan je rođeni Varaždinac – op. a.). Šalim se, naravno. Igramo u različitim gradovima jer želimo na taj način pripomoći promidžbi tenisa. Želimo da što više ljudi vidi naše uistinu kvalitetne tenisače jer ove im je godine to možda i posljednja prilika s obzirom na to da se govori o promjeni formata.

Zanimalo nas je kako naš izbornik gleda na te najavljene promjene (jedan tjedan, jedan grad). Krajan im nije previše sklon:

– Riječ je o velikim promjenama, to više neće biti Davisov kup kakav poznajemo, to je nešto drugo, više kao neki Svjetski kup. Znači: izgubit će se jedna velika tradicija, mogućnost da igrači osjete podršku domaće publike i ugođaj koji to donosi.

Poznajete raspoloženje u teniskom svijetu, hoće li to proći na Skupštini ITF-a?

– Teško je procijeniti. Mnogi će se pomamiti za naizgled primamljivim financijskim ponudama, sponzorstvima... Vidjet ćemo hoće li taj prijedlog proći, i ako prođe, kako će to izgledati u praksi. No, meni se to ne sviđa.

Krajan ističe da su ispunjeni svi preduvjeti da dvoboj s Kazahstanom bude istinski sportski spektakl.

Zovu me za ulaznice

– Podloga je odlična, možda najbolja. Za nijansu je čak bolja od one u Osijeku, kvalitetna je od prvog dana. Nije ju trebalo puno dotjerivati, možda i zato što ekipa iz Varaždina zna posao, ima tradiciju. Ova podloga zaslužuje obje ITF-ove zvjezdice, jedna je od deset najboljih u svijetu – ishvalio je Krajan zemljani teren u varaždinskoj Areni, priznavši da ima puno upita za ulaznice od svojih Varaždinaca:

– Pa, da, počeli su pozivi. Osjećam se uistinu povlašteno, ispunila mi se želja da jednom dođemo u Varaždin. Nadam se da će se publika odazvati i da ćemo imati ispunjene tribine. Igračima je potrebna takva podrška, vidjeli ste u Osijeku, u susretu parova, koliko im je ona značajna.

Spomenuli smo mu sugestiju Nikole Pilića, iz razgovora objavljenog u Večernjem listu, da bi možda trebao sjesti s Matom Pavićem i razgovarati, ako treba i tri sata.

– Nudio sam Mati razgovor, pozivao ga, ali on se nije odazvao. Valjda mu nije dovoljna ona isprika i žaljenje koje smo HTS i ja javno odaslali. No, ne želim da se o tome puno govori, nije to korektno ni prema igračima koje imamo u sastavu – zaključio je Krajan.

Njegov kolega Dias Doskarajev, već sedam godina vodi Davis Cup reprezentaciju Kazahstana. O tome da ih etiketiraju kao domaćinskom momčadi, spremno je odgovorio:

– A onda se i za mnoge druge reprezentacije može reći da su domaćinske, recimo za Argentinu.

Komentara 9

GO
Gomila
09:31 05.04.2018.

Zeljko ne sekirij se za Pavica on je tvrdoglav a I nije bas najbolji tenisac imas dobro ekipu Coric svaki dan sve bolji I bolji uzivam gledati Corica

GO
Gomila
09:39 05.04.2018.

Pavic kao teniski igrac opste nije interesantan nepoznata osoba u teniskom svijetu

CA
Catalonia
11:19 05.04.2018.

Ma ko hebe Pavića.... Nece-nemora!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije