Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Ferrera nema mjesta

Nadal, Verdasco i Lopez otvaraju El Clasico

\'Spain\'s Rafael Nadal (L) celebrate holding the David Cup trophy next to tammate David Ferrer after winning the Davis Cup final against Argentina at La Cartuja Olympic stadium in Sevilla on December
AFP
05.12.2011.
u 20:32

Nadal sljedeće godine neće braniti naslov prvaka Davisova kupa, okrenut će se ATP Touru, a glavni su mu cilj Olimpijske igre u Londonu.

Pobjedom nad Juanom Martinom del Potrom u četiri seta (1:6, 6:4, 6:1, 7:6 (0)), Rafael Nadal donio je Španjolskoj novi naslov u Davisovu kupu. Peti ukupno, treći u posljednje četiri godine. Argentinci će na svoj prvijenac još pričekati iako su četiri puta igrali finale.

– Ovo je jedan od najsretnijih dana u mojoj karijeri. Pobjeda nabijena emocijama na kraju jedne teške godine. Nikad u životu nisam igrao u boljem ozračju – pohvalio je Nadal oko 20.000 navijača koji su u seviljskoj koridi navijali za španjolske tenisače.

Malo kasnije je dodao:

– Ovo je pobjeda momčadi. Kad mene nije bilo (u četvrtfinalu u SAD-u), ostatak momčadi izborio je pobjedu i zato se sad možemo hvaliti Davisovim pokalom u svojim  rukama.

No Nadalu je uspjeha u Davisovu kupu, čini se, već dovoljno pa je jučer iz njegova stožera najavljeno da sljedeće godine Rafa neće sudjelovati u obrani naslova. Dakle, neće igrati za španjolsku reprezentaciju. Usredotočit će se na ATP Tour, ali i na nastup na Olimpijskim igrama u Londonu (igra se na travnatim terenima u Wimbledonu).

Španjolci mu to zasigurno neće zamjeriti. Rafa je, kao i ostali članovi teniske vrste, postao nacionalni heroj. On, Fernando Verdasco i Feliciano Lopez već su pozvani da u subotu izvedu početni udarac na Santiago Bernabeuu, u najvećem španjolskom derbiju, srazu Reala i Barcelone. Primjećujete da na El Clasico nije pozvan David Ferrer, bez čije bi pobjede nad Del Potrom u petak sve bilo puno teže. Ferrer nije pozvan jer je navijač Barcelone. A Nadal navija za Kraljevski klub iako je njegov stric Miguel Nadal igrao za Barcelonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije