Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA IMENA

Na zagrebačkim strunjačama devet zlatnih s ljetnih Igara

03.02.2018.
u 10:49

Najbolji hrvatski hrvački reprezentativci pripremali su se za to natjecanje od 29. siječnja u Zagrebu

U dvorani II Sportskog doma ove subote održat će se jedno od najjačih hrvačkih natjecanja ove godine u Hrvatskoj - UWW Zagreb Open Grand-prix 2018. Nastupit će više od 190 hrvača, među kojima i osvajači devet medalja s Olimpijskih igara, 14 odličja sa svjetskih prvenstava, 17 odličja s europskih prvenstava te osvajači brojnih Grand-prix turnira diljem svijeta.

– Veliko nam je zadovoljstvo najaviti peto natjecanje UWW Zagreb Open Grand-prix, uvjerljivo najjače dosad, na kojem će se okupiti najjače hrvačke reprezentacije svijeta i najbolji hrvači u svim kategorijama hrvanja grčko-rimskim načinom. Posebno valja napomenuti da reprezentacija Turske na turnir dolazi u vrlo jakom sastavu, a prvi put vidjet ćemo i reprezentaciju Irana, u kojoj je hrvanje nacionalni sport – rekao je Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih športova grada Zagreba.

Tko su najveće zvijezde zagrebačkog turnira?

To su prije svih Davor Štefanek iz Srbije, dvostruki prvak svijeta i olimpijski pobjednik te najbolji hrvač svijeta 2016. godine, zatim Viktor Nemes, također iz Srbije, aktualni prvak svijeta, Francuz Melonin Noumonvi, olimpijac i svjetski prvak, Turčini Aslan Atem, dvostruki seniorski prvak svijeta, i Ali Cengiz, U23 prvak svijeta, Mađari, braća Tamás i Viktor Lőrincz, legende mađarskog i svjetskog hrvanja, osvajači olimpijskih medalja i brojnih odličja sa svjetskih i europskih prvenstava. Uz njih iz Mađarske još dolaze Péter Módos, osvajač brončane olimpijske medalje, i Balázs Kiss, osvajač brojnih odličja na svjetskim i europskim prvenstvima.

Hrvatska će nastupiti s najjačim borcima – Božom Starčevićem, Ivanom Huklekom, braćom Nevenom i Nenadom Žugajem, Antonijem Kamenjaševićem, Dominikom Etlingerom, Danijelom Janečićem i Ivanom Lizatovićem.

– S nestrpljenjem očekujemo ovu hrvačku priredbu i ne sumnjamo da će hrvači u najboljem svjetlu i viteškom borbom prirediti gledateljima pravi sportski spektakl u jednom od najstarijih olimpijskih sportova – istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Najbolji hrvatski hrvački reprezentativci pripremali su se za to natjecanje od 29. siječnja u Zagrebu. Kandidate za zagrebački turnir odredili su Alen Runac, izbornik reprezentacije, te treneri seniorske i juniorske reprezentacije, Davor Lukić i Anton Đok. Pripreme, uz odaziv još ponekih kvalitetnih hrvača, održavao se u dvorani III Sportskog doma koja je predviđena kao dvorana za zagrijavanje na turniru.

– Očekujemo dobre rezultate, posebice naših najkvalitetnijih hrvača, reprezentativaca kojima je ovaj turnir dobra uvertira u sezoni u kojoj puno očekujemo – rekao je Davor Lukić, trener hrvatske seniorske reprezentacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije