Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENE GA

Konačno! UFC napravio Stipi Miočiću ono što je još davno trebalo učiniti

Stipe Miočić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
01.02.2018.
u 14:54

Stipe Miočić je preskočio čak dva mjesta i sada je 4. najbolji P4P borac svijeta.

UFC prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier je otkrio tajnu brzog dogovora meča protiv Stipe Miočića na UFC-u 226. I dok je prije samo nekoliko dana tvrdio da ga dvoboj u super teškoj kategoriji ne zanima, DC se vrlo brzo predomislio. Ne samo da će se “potući” s Miočićem, nego će zajedno sa svojim rivalom voditi najnoviju sezonu reality showa The Ultimate Fighter.

Kako je moguće da je došlo do tako brzog preokreta u samo nekoliko dana. Zašto je pristao na meč s Miočićem i kako su se uspjeli tako brzo dogovoriti s UFC-om? Tajna je, naravno, u novcu. Ali i u međusobnom dogovoru, piše Fighsite.

U posljednjem intervjuu za FloCombat, Cormier je otkrio nešto netipično. Otkrio je kako se upravo sa svojim protivnikom dogovorio oko honorara koji ih obojicu zadovoljava i s kojim će otići pred UFC. On je taj koji je nazvao Miočića i rekao mu cifru ispod kojeg se ne bi trebali međusobno boriti.

- Da, pričao sam sa Stipim prije nego što je sve bilo dogovoreno. Pričao sam s njim, nazvao sam ga. Očito, kao što znate, radi se o sjajnom tipu. Proveo sam neko vrijeme s njim i on je fantastičan prvak, on je najsvjetliji predstavnik ovog društva. Ne mogu reći dovoljno dobrih stvari o Stipi Miočića - objasnio je u uvodu Cormier te je dodao:

- Nazvao sam ga i rekao mu da se za 500 tisuća dolara ne želim boriti protiv njega. Bacio sam veliki broj na stol i rekao mu za taj iznos ću se boriti protiv Stipe Miočića. On je samo rekao: Volim te čovječe! Rekao sam mu da bi se trebali boriti, ali ako brojke imaju smisla. Njegova žena je u pozadini vikala: Da, DC!”

U prošlom dvoboju Miočić je zaradio 1.2 milijuna dolara, a Cormier 600 tisuća. Očito su sada uspjeli isposlovati puno veće honorare od onih za mečeve na UFC-u 220.

- Htio sam se pobrinuti da je sve financijski u redu. Ovo je super meč, tako da je bitno da smo svi financijski zadovoljni. A morao sam provjeriti i sa svojom ženom. Ali i da je u redu sa Stipim. Ovo je uzajamni odnos. Ako smo obojica za to, zašto ne? Hajdemo to odraditi. To je ono što fanovi žele. Ovaj meč nema loše krvi, ovdje se radi o rivalstvu. Ovo nema veze s ničim drugim. Ovo je natjecanje između dva najteža prvaka, a na kraju ćemo vidjeti tko je najopakiji na svijetu. To je to - zaključio je UFC prvak.

No prije nego što u srpnju ukrste rukavice u Octagonu, Cormier i Miočić će biti treneri u novoj sezoni The Ultimate Fightera. Snimanje je počelo već ovog tjedna u Las Vegasu, a uskoro kreće i emitiranje prve epizode.

UFC napokon počeo cijeniti Stipu: Gurnuli ga na 4. mjesto P4P ljestvice najboljih boraca!

UFC je i ovaj tjedan objavio obnovljene rang ljestvice po kategorijama, ali i u P4P (pound-for-pound) konkurenciji.

Stipe Miočić je preskočio čak dva mjesta i sada je 4. najbolji P4P borac svijeta.To je ujedno i njegov najbolji renking karijere kada govorimo o pound-for-pound ljestvici.

Ispred njega su samo Daniel Cormier, Conor McGregor i Demetrious Johnson. Za napredak “Vatrogasca” je zaslužna dakako pobjeda protiv Francisa Ngannoua na UFC-u 220, ali i pad Georgesa St. Pierrea koji bi duže vrijeme mogao izbivati iz Octagona što je otkriveno ovaj tjedan.

“Žrtve” Miočićevog napretka su osim St. Pierrea i Max Holloway, prvak u perolakoj kategoriji koji sada, zajedno s Miočićem, dijeli četvrto mjesto.

Na ostalim rang ljestvicama nema značajnijih promjena.

POUND-FOR-POUND
1 Demetrious Johnson
2 Conor McGregor
3 Daniel Cormier +1
4 Stipe Miočić +2
4 Max Holloway
6 Georges St-Pierre -3
7 TJ Dillashaw
8 Tyron Woodley
9 Cris Cyborg
10 Tony Ferguson
11 Cody Garbrandt
12 Robert Whittaker
13 Amanda Nunes
14 Khabib Nurmagomedov
15 Joanna Jedrzejczyk

Komentara 6

FI
fighter
16:20 01.02.2018.

Majstore. Težak kruh.Zaradi milijune.Sretno.

Avatar ivo587
ivo587
17:00 01.02.2018.

Sve su to pare i show, budale nek gledaju naivne

PR
PraljakZločinac
16:19 01.02.2018.

tribao bi se borit protiv amande!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije