Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODENI SPORTOVI

Na svjetskim vodenim prvenstvima osvajamo medalje još od 2003.

12.07.2019.
u 19:11

Na svjetskim su prvenstvima još uvijek svi vodeni sportovi ostali skupa (plivanje, vaterpolo, skokovi u vodu, sinkronizirano i daljinsko plivanje), dok su, primjerice, na europskim prvenstvima ti sportovi razdvojeni

Večeras u 20 sati po lokalnom vremenu, u 13 po našem, u južnokorejskom gradu Gwangjuu svečano će biti otvoreno 18. Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima.

Relativno je to nova sportska priredba (prvo je Svjetsko prvenstvo održano 1973. u Beogradu), jer se razmišljalo u stilu što će plivačima (i vaterpolistima) svjetsko prvenstvo kad već imaju Olimpijske igre, ali pustila je korijene i danas je jedna od najvažnijih.

Na svjetskim su prvenstvima još uvijek svi vodeni sportovi ostali skupa (plivanje, vaterpolo, skokovi u vodu, sinkronizirano i daljinsko plivanje), dok su, primjerice, na europskim prvenstvima ti sportovi razdvojeni.

A kad su u pitanju dosadašnja svjetska prvenstva – ne možemo se požaliti! Osvajamo medalje – što plivačke, što vaterpolske – još od 2003. godine i Svjetskog prvenstva u Barceloni.

Dakle, punih 16 godina. Ili, preciznije rečeno: trofejni smo bili na posljednjih osam svjetskih prvenstava. Vaterpolisti su to od 2007., kada su se u Melbourneu prvi put okitili zlatom i to je nevjerojatan niz od šest trofejnih svjetskih prvenstava zaredom (dva zlata, srebro i tri bronce), a da era uspješnosti bude i dulja, pobrinuli su se naši plivači.

Na SP-u u Montrealu 2005. vaterpolistima je za dlaku (i pomalo nesretno) izmaknula bronca, ali se zato iskazao Duje Draganja i na 50 metara dupinovim načinom osvojio srebrnu medalju. Dvije godine prije toga, u Barceloni 2003. “pokrio” nas je Gordan Kožulj, on je bio također srebrni, ali na 200 metara leđno.

Iako ćemo u Južnoj Koreji imati relativno brojnu plivačku reprezentaciju (11), za produljenje trofejnog niza ipak su zaduženi vaterpolisti. A oni s natjecanjima počinju u ponedjeljak, 15. srpnja, kada se izabranici Ivice Tucka u prvom susretu u skupini sastaju s Australijom.

Ta je utakmica na rasporedu u 12.30 sati, ali ako uzmete da je razlika sedam sati, za gledanje te utakmice (HTV 2) morat ćete malo poraniti, po srednjoeuropskom vremenu počinje u 5.30 sati. 

1/0
Ključne riječi

Komentara 1

ČE
četverac
15:05 13.07.2019.

Idemo dalje, vaterpolisti osvajaju i sedmu medalju zaredom. Samo je pitanje koju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije