Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONICA

Na rukomet se u Francuskoj ulaže između 100 i 1000 eura

Uhićen Nikola Karabatić
Reuters
02.10.2012.
u 09:53

Na ovu spornu utakmicu odjednom je, na nekoliko mjesta, uplaćeno 70.000 eura. Dovoljno za alarm da nešto nije u redu

Kako je francuska kladionica FDJ posumnjala da je utakmica između rukometaša Cessona i Montpelliera namještena.

– Vrlo lako. Na rukometne utakmice uplate su od 100 do nekoliko tisuća eura. No, na ovu utakmicu odjednom je, na nekoliko mjesta, uplaćeno 70.000 eura. Dovoljno za alarm da nešto nije u redu – rekli su u kladionici.

Na pitanje kolike se svote uplaćuju na nogometne utakmice odgovor je bio brz.

– Između 10.000 i 100.000 eura.

Tko se smije kladiti u Francuskoj?

– Sve osobe iznad 18 godina. Prema zakonu iz 2010. godine, ne smiju se kladiti sportaši te njihova uža i šira obitelj. S obzirom na to da su uplaćivale supruge igrača, sve je jasno – kažu u kladionici.

Sad je pitanje što je s djevojkama igrača. One ne podliježu tom zakonu.

– To ne znamo, ali znamo da je Jeny Priez, djevojka Luke Karabatića, snimljena kako uplaćuje novac, a iz novina smo pročitali da je odlučila maksimalno surađivati s istražiteljima – rekli su u kladionici.

Valerie Fourneyron, ministrica sporta, najavila je u 2013. godini novi zakon o klađenju, zakon koji bi još više suzio prostor za namještanje utakmica i rezultata.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
branko61
10:23 02.10.2012.

U Francuskoj se, prema zakonu iz 2010. godine, ne smiju kladiti sportaši te njihova uža i šira obitelj. Znači ako imam npr. nećaka koji je sportaš, ne moramo čak niti biti u dobrim odnosima, ja se ne bih smio kladiti. Koja glupost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije