Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atletski kup kontinenata

Na Poljudu će trčati Usain Bolt!

'Usain Bolt of Jamaica runs to the finish line to win the men\'s 200 metres final during the IAAF World Athletics Final at Kaftazoglio stadium in Thessaloniki September 13, 2009.  REUTERS/Yiorgos Kara
'YIORGOS KARAHALIS'
04.10.2009.
u 09:23

Natjecanje na kojem će se odmjeravati reprezentacije kontinenata održat će se 4. i 5. rujna iduće godine u Splitu.

Svi najbolji svjetski atletičati trebali bi nastupiti u Splitu na Kupu kontinenata koji će se održati 4. i 5. rujna iduće godine. Riječ je o natjecanju koje se prije zvalo Svjetski atletski kup, a na kojem se međusobno natječu reprezentacije kontinenata, Amerike, Europe, Afrike te Australije i Azije.

– Dogodine nema SP-a ni olimpijskih igara, a Kup kontinenata je najjače natjecanje, pa očekujemo najbolje atletičare, predvođene našom Blankom – kaže Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza.

Velika je stoga mogućnost da u Splitu nastupi i Usain Bolt, jamajčanski sprinter.

– Ne mogu jamčiti da će doći, no kontinenti šalju najbolje atletičare koje imaju, a Boltu je svakako mjesto među njima – objasnio je Jean Poczobut, rizničar Svjetskog atletskog saveza.

On je s još trojicom kolega boravio u Splitu kako bi se uvjerio u kapacitete koje grad ima.

– Vidio sam da će natjecatelji imati vrhunski smještaj, prometna je povezanost dobra, a dobili smo jamstvo čelnika grada da će se Poljud sasvim spremiti za Kup – kaže Poczobut.

A organizacija natjecanja trebala bi, tvrdi Ivan Veštić, prvi čovjek splitskog sporta, stajati oko četiri milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije