Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATJECANJE JE POČELO

Euro otvoren sjajnim rekordom! Njemačka i Švicarska pred više od 50 tisuća gledatelja

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group A - Germany v Switzerland
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/4
10.01.2024.
u 21:41

Stadionu u Düsseldorfu ugostit će samo dvije uvodne utakmice, a zatim će se susreti prve faze Europskog prvenstva igrati u Berlinu, Mannheimu i Münchenu, a drugog kruga i finala u Hamburgu i Kolnu

Europsko rukometno prvenstvo službeno je otvoreno utakmicom između Njemačke i Švicarske na Merkur Spiel-Areni u Düsseldorfu, pred rekordnih 53.586 gledatelja.

Riječ je, zapravo, o nogometnom stadionu u Düsseldorfu na kojem je ispisana povijest. Druga utakmica skupine A između domaćina Njemačke i Švicarske odigrana je pred 53.586 gledatelje, a prvenstvo je svečano otvorio njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier.

GALERIJA Vatreni svladali Armeniju i osigurali plasman na Euro 2024.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group A - Germany v Switzerland
1/30

Tek nešto manje gledatelja bilo je na prvom susretu između Francuske i Sjeverne Makedonije u kojem su pobijedili Francuzi s 39-29. Nadmašen je tako dosadašnji rekord od 44.189 gledatelja koliko ih je 2015. bilo na Commerzbank Areni u Frankfurtu, na utakmici Rhein-Neckar Lowena i HSV Hamburga.

Stadionu u Düsseldorfu ugostit će samo dvije uvodne utakmice, a zatim će se susreti prve faze Europskog prvenstva igrati u Berlinu, Mannheimu i Münchenu, a drugog kruga i finala u Hamburgu i Kolnu.

VEZANI ČLANCI:

Na Merkur Spiel-Areni će se igrati i pet utakmica skorašnjeg Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. U Düsseldorfu će se igrati utakmice Austrija - Francuska, Slovačka - pobjednik play-offa B te Albanija - Švicarska u grupnoj fazi, jedna utakmica osmine finala i jedna u četvrtfinalu.

VIDEO VIDEO Pogledajte kako je osvijetljen Bayernov stadion u čast pokojnog Beckenbauera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije