Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao i na SP-u

Na EURU će se koristiti tehnologija na gol-liniji

lopta
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
22.01.2016.
u 18:59

Tehnologija koja se sastoji od nekoliko kamera koje su postavljene tako da se može sa sigurnošću utvrditi je li lopta prešla gol-liniju ili ne koristila se i prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) na svom je sastanku u petak odlučio kako će se na ovogodišnjem EURU u Francuskoj (10. lipnja – 10. srpnja) koristiti tehnologija na gol-liniji, a ta će tehnologija biti uvedena i u natjecanju Lige prvaka od sljedeće sezone od osmine finala nadalje.

Tehnologija koja se sastoji od nekoliko kamera koje su postavljene tako da se može sa sigurnošću utvrditi je li lopta prešla gol-liniju ili ne koristila se i prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a koristi se i nacionalnim prvenstvima u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji i Francuskoj.

>>Nogometni klubovi samo na transfere potrošili skoro četiri milijarde eura

Komentara 1

MA
..Marsijanac
20:16 22.01.2016.

To nije dovoljno. Trener ili izbornik moraju imati mogucnost pozvati se na video snimku i u slucaju kontraverzne suceve odluke kako je to u hokeju i americkom football-u. Barem meni je dosta tih NAMJERNIH i ne namjernih pogresaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije