Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Muslim: Ovdje sam četiri godine, u Primorju je najbolje ozračje

Primorje Jug
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
06.05.2015.
u 09:00

BEZ DOBUDA: Jug će biti oslabljen za reprezentativnog sidraša kojeg je Fina suspendirala

Peti put u nizu, a šesti put ukupno, riječko Primorje i dubrovački Jug odlučivat će o hrvatskom vaterpolskom prvaku. Najprije su tri puta uzastopce kao pobjednici izlazili Dubrovčani, no lani su Riječani prekinuli za njih neugodnu seriju i prvi put se okrunili naslovom prvaka i dočepali pehara Večernjeg lista.

Riječani lome s braničima

Peti finalni niz između primorjaša i jugaša (igra se na tri pobjede) počinje večeras u 19 sati na plivalištu na Kantridi. Ulaznice po cijeni od 30 kuna su, navodno, već planule, pa se očekuje ispunjeno gledalište. Dakako, uz glazbu! Dekor kakav i priliči možda i najjačem klupskom srazu ovoga trenutka u svjetskom vaterpolu.

– Susreću se dvije najbolje hrvatske momčadi i to će zasigurno biti sportski spektakl. Znam da će biti teško i neizvjesno. Jugaši su pod velikim opterećenjem jer ove sezone nisu osvojili nijedan trofej. No, i mi želimo obraniti naslov koji smo osvojili prošle godine – napomenuo je Ivan Asić, mladi i uspješni trener Primorja.

Njegov kolega na suparničkoj klupi Vjekoslav Kobešćak, također jedan od naših najboljih mladih vaterpolskih stručnjaka, priznaje Riječanima ulogu favorita, ali ističe da će se njegovi igrači žestoko boriti za 12. naslov hrvatskog prvaka.

– Primorjaši su u dosadašnjem dijelu sezone imali bolji omjer s nama, fantastičan su suparnik i u izvrsnoj su formi, vjerojatno trenutačno igraju najbolje u Europi. Sa svojom bekovskom linijom, pogotovo nakon dolaska Damira Burića, lome sve protivnike. No, nadam se da im možemo igrački parirati – kaže Kobešćak.

No, mnogi misle da su Riječani u prednosti zbog momčadskog duha i ozračja.

– Ovdje sam već četiri godine i mislim da je momčad sada najskladnija. Momčadski duh krasi nas cijelu sezonu, siguran sam da će tako biti i u razigravanju za naslov prvaka – ističe Petar Muslim.

Žapci u Splitu za broncu

Utakmicu, nažalost, nećemo moći gledati na malim ekranima. HRT je ponudio termin od 17 sati, no Riječanima je, s obzirom na to da je radni dan, to bilo prerano. Po svemu sudeći, neće biti prijenosa ni uzvratne utakmice u Dubrovniku, u subotu. HRT je predložio da se igra u nedjelju, no Riječani nisu mogli na to pristati jer su, navodno, već kupili zrakoplovne karte...

U razigravanju za treće mjesto Mornar i Mladost večeras u 18 sati igraju uzvratnu utakmicu u Splitu. Žapcima pobjeda donosi broncu, a ako pobijede mornari, igrat će se majstorica.

>> Skupština Grada sudbinu Mladosti prepustila SSGZ-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije