Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MASTERS Andy Murray bolji od Roddicka (6.4, 1:6, 6:1)

Murray startao pobjedom protiv Roddicka

10.11.2008.
u 15:51

U drugom dvoboju 1. kola u Crvenoj skupini na Masters Cupu u Šangaju, Britanac Andy Murray pobijedio je svog američkog imenjaka Roddicka 6-4, 1-6, 6-1.

Bio je to dan debitanata u 1. kolu Crvene skupine u Šangaju. Nakon što je u prvom dvoboju Francuz Gilles Simon sa 4-6, 6-4, 6-3 pobijedio četverostrukog pobjednika Masters Cupa Rogera Federera, i Škot Andy Murray upisao je u svom prvom nastupu na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta pobjedu protiv jednog od veterana ovog natjecanja. Svladao je Roddicka nakon jednog sata i 35 minuta igre i upisao petu pobjedu protiv Amerikanca u sedmom međusobnom susretu.

Murray je, dakle, pobjeđivao Roddicka i ranije, dok još nije bio ovako dobar igrač kao danas. Ovo im je bio prvi ovogodišnji susret. Doduše, ždrijeb ih je bio spojio i u četvrtfinalu Queen's Cluba ove godine, ali tada je Škot predao meč bez borbe.

U ovom dvoboju je Murray tri puta oduzimao servis Roddicku, iako je Amerikanac pogodio vrlo visokih 78% prvih servisa. Ovaj podatak dovoljno govori o kvaliteti Murrayjevog reterna, dobro poznatoj i od ranije. Osim toga, Škot je imao čak 37 izravnih poena, a Roddick samo 14.

Murrayju je za osvajanje prvog seta bio dovoljan break u petom gemu. U drugom seru je nestao s terena, kojim je opet zagospodario u trećem setu, u kojem je s dva breaka omogućio svojim simpatizerima mirno gledanje meča, bez puno stresova.

Masters Cup, 1. kolo Crvene skupine:
Simon (8) – Federer (1) 4-6, 6-4, 6-3
Murray (3) – Roddick (5) 6-4, 1-6, 6-1

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije