Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Partizan pregazio Cedevitu

Mršić: Oni su ginuli, a mojim igračima bilo je svejedno...

Veljko Mršić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
01.03.2016.
u 09:45

Grobari se šalili: ‘A sad im pustite’, a Partizan očitao lekciju Cedeviti.

Košarkaši Cedevite ni sedmi put u gostima kod Partizana nisu uspisali pobjedu. Novi poraz (61:82), najveći u dosadašnjim susretima ova dva kluba, koštao ih je drugog mjesta u osnovnom dijelu ABA lige pa će u polufinalu doigravanja Crvena zvezda imati prednost domaćeg parketa u odlučujućoj, trećoj utakmici. Ako do nje uopće dođe. Iskreno, Partizan nije ni mogao izgubiti u sjajnoj, ali korektnoj atmosferi, pred 5000 bučnih navijača koji nisu vrijeđali goste iz Zagreba. U jednoj trenutku “grobari” su počeli skandirati – A sada im pustite... Jasno, sve kontra Crvene zvezde.

Sve je bilo gotovo početkom drugog poluvremena kada su domaći poveli sa 60:36. Partizanovi Amerikanci bili su jako raspoloženi. Jones, Williams i Wilson zajedno su postigli 49 koševa. A Cedeviti Amerikanci? Oni su postigli nešto manje – 18 koševa.

- Omjer skokova bio je 40:29 u njihovu korist, omjer prekrašaja 33:19 u njihovu korist. Tako se ne igra košarka i Partizan nam je očitao lekciju. Ne samo košarkašku, već i profesionalnu. Njihovi igrači ginuli su za svaku loptu. Mojima kao da je bilo svejedno – rekao je Veljko Mršić, trener Cedevite.

Možda su se vaši igrači malo uplašili atmosfere?

- Nema veze. Ne vjerujem. U posljednje vrijeme igramo jako loše. To je prava istina zašto smo izgubili. Važnost utakmice? Ni to nije presudno. Važnu utakmicu imala je Crvena zvezda u Zagrebu protiv Cibone pa je lagano pobijedila – istaknuo je Mršić.

Ovim porazom izgubili ste prednost domaćeg parketa?

- Kojeg domaćeg parketa? Pa mi nemamo domaći parket – rekao je Mršić misleći na činjenicu da Cedevita nema ni približno velik broj navijača kao što imaju Crvena zvezda i Partizan.

- Imamo 13 dana da se dobro odmorimo i da konačno počnemo igrati dobru košarku kakvu smo igrali veći dio sezone. Mislim da možemo iznenaditi Crvenu zvezdu i plasirati se u finale ABA lige – zaključio je Veljko Mršić koji je kao klinac, igrajući za Cibonu 1989. i 1990. godine, osjetio atmosferu “Hale sportova”, ali sa parketa, ne sa klupe.

>> Partizan nanio Cedeviti najteži poraz i pomogao Crvenoj zvezdi

Komentara 4

BU
busen
09:56 01.03.2016.

teško da možete protiv zvezde a i sama činjenica da je u zgb prazna dvorana. toliko o navijačima

Avatar Diavolo
Diavolo
22:50 01.03.2016.

Nema u Hrvatskoj prave kosarkaske publike i to je zalosno

ZE
zeczec
11:59 01.03.2016.

odlicne zadnje rijeci u zadnjoj recenici teksta... sa parketa kao klinac,ne sa klupe.bravo za novinara.s ovakvim pristupom hrvatska vrsta nema buducnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije