Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita u Rusiji

Mršić: Nadam se da u tri dana našeg odmora nije bilo izgubljenih noći

12.05.2014., Zagreb - Luka Babic, kosarkas KK Cedevita.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.02.2016.
u 11:15

– Za svaki klub je važno pobjeđivati na svim frontama. Uostalom, još imamo izgleda za ulazak među osam najboljih

Premda neki u Cedeviti misle da je za klub puno važnija utakmica koja će se u ponedjeljak igrati u Beogradu, za trenera Veljka Mršića jednako je važna i ova današnja u Krasnodaru (19 sati). Kad smo mu rekli da se i nama čini da je za sudbinu kluba važnije da na gostovanju pobijedi Partizan nego ruski Lokomotiv, Mršić se nije dao smesti.

Netipična igra pod košem

– Za svaki klub je važno pobjeđivati na svim frontama. Uostalom, još imamo izgleda za ulazak među osam najboljih. Koliko god to zvučalo nadobudno, sedam je utakmica do kraja Top 16 faze i kad bismo pobijedili u Krasnodaru izgledi bi nam se povećali, tim više što kod kuće dočekujemo Daruşafaku i Unicaju. Lokomotiv je skuplja i bolja momčad od nas, no ne idemo s bijelom zastavom. Možda ih možemo uhvatiti na krivoj nozi. Pobijedili su nas bez poteškoća u Zagrebu, a neki dan su u VTB ligi slavili s 50 koševa prednosti pa se možda uspavaju.

A što je s one njihove nedavne 24 trice iz 39 pokušaja protiv gruzijske Vite? Ne zvuči li to poprilično zastrašujuće!?

– Veći će nam problem biti njihova netipična igra pod košem. Nemaju klasičnu “peticu”, već vrlo pokretljive četvorke. Randolph je visok 211 cm, a Singleton 206. Sa sjajnim braničima kakvi su Delaney i Draper, te nizom drugih vrhunskih igrača kojima se pridružio i šuter Matt Janning, to je momčad za Final Four Eurolige.

S obzirom na to da su se u stroj vratili Žorić, Arapović i Babić, cedevitaši su u Rusiju otputovali kompletni i odmorni jer im je trener nakon osvajanja Kupa dao tri dana odmora i pri tome im je zabranio da idu ikamo izvan Zagreba.

Igrači došli psihički svježiji

– Bila je to posljednja prilika za takav predah ove sezone pa sam dopustio Bilanu da ostane u Zadru i ode do svog Šibenika, baš kao i Pilepiću i Katiću, no Pullenu nisam mogao dopustiti da otputuje u Milano na završnicu Talijanskog kupa je se od takvog puta ne bi dovoljno odmorio.

No, Mršić nije siguran jesu li se svi držali njegovih preporuka.

– Nakon tri dana predaha, vidljivo je da su igrači psihički svježiji jer nisu morali prolaziti sve one sastanke i analize koji idu uz pripremu za utakmice. S druge strane, neki su se tjelesno možda i više umorili nego da su trenirali. Nadam se da u ta tri dana nije bilo izgubljenih noći.

Dakako, ima Mršić u sastavu igrača čijim sadržajem za razonodu nije morao razbijati glavu, a takav je i Luka Babić. Dokapetan je ozbiljan obiteljski čovjek:

– S obzirom na to da sam zbog putovanja često odsutan, odmor sam iskoristio za druženje i šetnje s jednogodišnjim sinom Vitom, a i trčao sam jer nam je trener rekao da se ne smijemo zaležati.

Misli li i Luka da četvrtfinale Eurolige nije nemoguć?

– Mi igrači o tome nismo puno razmišljali, a nama je i svaka pojedina pobjeda u Top16 velika. Uostalom, svi favoriti sada igraju bolje nego u prvom krugu jer je na stolu velik ulog – ističe Babić.

>>Cibona pobijedila Juventus u gostima, kod kuće može izboriti četvrtfinale!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije