Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROŠTAJ OD VELIKANA

Mourinho: Eusebio je besmrtan; Figo: Kralj!

Eusebio
EMPICS Sport/Press Association/PIXSELL
05.01.2014.
u 12:12

- Eusebio je besmrtan. Ono što je napravio čini ga besmrtnim iako će nedostajati obitelji i prijateljima. Znamo svi koliko je značio za portugalski nogomet i ovo je tužan dan - rekao je Mourinho.

Nogometni svijet oprašta se od Eusebija, jednog od najboljih igrača u povijesti. Sa svih strana svijeta stižu reakcije na njegovu smrt u 72. godini života.

- Eusebio je besmrtan. Ono što je napravio čini ga besmrtnim iako će nedostajati obitelji i prijateljima. Znamo svi koliko je značio za portugalski nogomet i ovo je tužan dan - rekao je Mourinho.

Oglasile su se i ostali portugalski velikani.

- Kralj! Ovo je veliki gubitak za sve nas - napisao je Luis Figo na Twitteru uz fotografiju s Eusebijem.

Cristiano Ronaldo također je objavio fotografiju s Eusebijom i naglasio da će sjećanje na njega živjeti vječno.

- Počivaj u miru - napisao je trenutno najbolji nogometaš Portugala.

U Benfici, za koju je Eusebio igrao 15 godina, su i službeno potvrdili tužnu vijest.

- Ovo je tužan dan za sve nas. Eusebijevo tijelo će danas stići na stadion i svi će se navijači i prijatelji moći oprostiti od njega - rekao je glasnogovornik kluba.

Ronaldo i Messi svoga vremena

Za Eusebijem tuguju i u Engleskoj.

- Tužne vijesti. On je jedan od najboljih u svojoj generaciji. Igrao je i udarao loptu kao rijetko tko - napisao je Gary Lineker, dok je predsjednik FA-a Greg Dyke naglasio:

- On je bio svjetska klasa i zabio je užasno puno golova. Imao je urođeni talent kakvog mnogi igrači nemaju. Bio je Messi ili Ronaldo svojeg doba.

>> Odlazak jednog od najboljih u povijesti: Preminuo legendarni Eusebio

Komentara 1

Avatar Arkandjel
Arkandjel
18:45 05.01.2014.

Hoće li se ijedan hrvatski portal sjetit napisat da je Eusebio, jedan od najvećih nogometaša u povijesti svojedobno igrao za Metro Croatia iz Toronta, nosio veliku šahovnicu na prsima kada se to u Hrvatskoj nije smjelo i jos s njima osvojio prvenstvo Sjeverne Amerike. To naši vrli novinari izgleda ne smatraju relevantnim. Zalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije