Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRVAK

Moto GP: Naslov svjetskog prvaka za Talijana Bagnaiu, prvi talijanski nakon Rossija

MotoGP - Valencia Grand Prix
Pablo Morano/REUTERS
06.11.2022.
u 18:19

Na VN Valencije, posljednje utrke sezone koja je vožena u nedjelju, slavio je Španjolac Alex Rins (Suzuki), dok je Bagnaia bio deveti

Francesco Bagnaia postao je u nedjelju, nakon VN Valencije, prvi Talijan koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u Moto GP-ju nakon legende Valentina Rossija 2009., a također je i postao prvi Ducatijev vozač koji se okitio naslovom prvaka od 2007. i Australca Caseyja Stonera.

Na VN Valencije, posljednje utrke sezone koja je vožena u nedjelju, slavio je Španjolac Alex Rins (Suzuki), dok je Bagnaia bio deveti.

Svjetski prvak iz 2021. Fabio Quartarara (Yamaha) je za osvajanje naslova morao je pobijediti, no danas je bio četvrti što mu nije bilo dovoljno. Južnoafikanac Brad Binder (KTM) bio je danas drugi, a Španjolac Jorge Martin (Ducati-Pramac) treći

U klasi moto2 naslov je osvojio Španjolac Augusto Fernandez (Kalex) nakon što je danas u Valenciji bio drugi. Posljednju utrku sezone dobio je njegov sunarodnjak Pedro Acosta (Kalex).

Fernandez je uoči starta utrke u Španjolskoj imao 9,5 bodova prednosti ispred Japanca Ai Ogure, ali on nije završio utrku i tako je ostao bez šanse za naslov 2022. Treći danas bio je Talijan Toni Arbolino (Kalex).

U konačnom poretku sezone 2022. Fernandez je slavio s 271,5 bodova, Ogura (Kalex) završio je s 242, a treći je bio Španjolac Aron Canet (Kalex) s 200.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije