Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modri u Splitu

Motiv za pobjedu nad Dinamom: Žužuli isplatili po plaću igračima

25.10.2015., stadion Kranjceviceva, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 14. kolo, NK Zagreb- NK Split.  Danijel Zagorac. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
23.04.2016.
u 15:39

”Šuškanje” u džepu osjetili su igrači Splita uoči subotnjeg (19 sati, Arenasport 3) dvoboja s Dinamom u 33. kolu Prve HNL, braća Slaven i Jozo Žužul isplatili su im po jednu plaću. Nekima je to dosta, nekima su ostali dužni, Žužuli kalkuliraju s isplatama svojim igračima.

– Ovo je da igrači dobiju malo motiva – šuška se u Parku mladeži.

Sablić: Imamo formulu

Matjaž Kek nije poslao poruku Goranu Sabliću premda je Split jedina nada Rijeci da bi mogla ostati u igri za naslov prvaka. Prođe li Zoran Mamić bez poraza kroz Park mladeži, mirno će moći otvoriti pjenušac.

– Nema potrebe da nas zove bilo tko. Dinamo ima svoju računicu, gleda sebe, a mi imamo svoje kombinacije. Pozitivan rezultat ostavlja nas u igri za četvrtu poziciju koja vodi u Europu – kaže Splitov trener Goran Sablić.

Kao trener svladao je Dinamo u prvom dijelu sezone, Split je pružio dobar otpor i u Maksimiru.

– Dinamo je lider prvenstva, oni su favoriti, ali mi smo u dvije posljednje utakmice protiv Dinama izgledali odlično. Imali smo formulu kako im se suprotstaviti, nadam se ćemo je opet imati – rekao je Sablić.

Mladi trener svjestan je da njegova momčad nije na pravom nivou, već četiri utakmice nije postigla pogodak.

Pogled na statistiku Dinamovih gostovanja sugerira da mu je Split u Parku mladeži neugodan rival, u posljednjih šest utakmica Split je slavio tri puta, Dinamo je samo dva puta otišao s tri boda.

– Protiv Zagreba smo zakazali, ali u svim ostalim utakmicama bili smo dominantni. Vraćaju nam se neki ozlijeđeni igrači poput Miljkovića i Vitusa, tu je i Bagarić... Nećemo se predati, nema veze je li nam s druge strane Dinamo ili bilo tko drugi – jasan je Sablić.

Dvoboj u Parku mladeži pratit će i izaslanici Manchester Uniteda, Chelseaja i Sampdorije, ali jedna od glavnih priča u klupskim kuloarima je kapetan Danijel Zagorac. Jedan od najboljih vratara Hrvatske lige neće braniti protiv Dinama.

– Nije u kombinacijama – kaže Sablić.

Je li suspendiran?

– Ne – kratko kaže Splitov trener.

Zagorcu na ljeto istječe ugovor, već se odavno zna da odlazi iz Splita, ali na relaciji kapetan – vlasnici puklo je kad mu je rečeno da im oprosti dvije plaće. Riječ po riječ, na kraju se Zagorac uspio izboriti da trenira s juniorima i uskoro će prema novoj destinaciji.

Inozemstvo u drugom planu

Prva je opcija Rijeka, tamo bi trebao zamijeniti Ivana Vargića, ugovor je unosan. Ima Splitov vratar i nekih kombinacija s inozemstvom, a posljednja koja je iskrsla ona je s Hajdukom. Navodno mu je Hajdukov trener i sportski direktor Damir Burić ponudio angažman ako Lovre Kalinić ovog ljeta ostvari transfer. Zagorac u Rijeci ima zagarantirano mjesto, a u Hajduku mora čekati Kalinićev odlazak.

Komentara 2

DU
Deleted user
16:38 23.04.2016.

Šta će ti bolji motiv od igranja protiv najvećeg,najtrofejnijeg,i najboljeg kluba u Hrvata.

ZG
zg223
03:02 24.04.2016.

kaj su vec spiskali 5 miliona eura kaj im je dinamo dao za roga?a ja mislio da su dobili inekciju za par godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije