Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljska utakmica

Hrvatska pobijedila Meksiko pogotkom Rakitića iz jedanaesterca

Hrvatska pobijedila Meksiko pogotkom Rakitića iz jedanaesterca
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.03.2018. u 06:01

Hrvatska nogometna reprezentacija s američke turneje vraća se pobjedom. U prijateljskoj utakmici u Dallasu vatreni su pobijedili Meksiko s 1:0 pogotkom Ivana Rakitića u 62. minuti iz jedanaesterca.

Raketa je protiv Meksikanaca nosio kapetansku traku i to mu je bila 90. utakmica za hrvatsku reprezentaciju. Ivan je igrao do 76. minute.  

Hrvatska - Meksiko
1/15

Izbornik Dalić je za ovu utakmicu poštedio Subašića, Modrića, Mandžukića, Brozovića, Perišića i N. Kalinića, ali njihove zamjene odlično su odradile posao.

Bila je to čvrsta utakmica s ukupno 36 prekršaja. Meksiko je više držao loptu u svom posjedu (64-36), ali je naša reprezentacija bila konkretnija, imala je bolje prilike i mogla je slaviti uvjerljivijim rezultatom. 

Hrvatska je u prvom poluvremenu bila opasniji suparnik, od šest udaraca dva su išla u okvir vrata.  Već u 12. minuti smo dobro zaprijetili. Izveli smo kontranapad, a Kramarić se sjurio u suparnički šesnaesterac. Hrvatski napadač oslobodio se čuvara, ali je neprecizno pucao iznad vrata.

No pravu priliku imali smo dvije minute kasnije kada je Rebić  probio po lijevoj strani i dobro pucao, a vratar Ochoa je sjajno reagirao. Igrač Eintrachta iz Frankfurta bio je sjajno raspoložen i sigurno naš najopasniji igrač u prvom poluvremenu.

Tek polovicom prvog dijela utakmice Meksikanci su se malo oslobodili, ali to nije dugo trajalo. Završnica je ponovno pripala Dalićevim izabranicima.

U 39. minuti Pivarić je lob udarcem pokušao uloviti Ochou na spavanju, ali meksički vratar uspio je otkloniti opasnost. Krajem poluvremena ozlijedio se Badelj te je morao izaći iz igre.

Pobjednik je odlučen u 62. minuti. Nakon što je Jedvaj srušen u kaznenom prostoru Meksikanaca sudac Escobar iz Gvatemale pokazao je na bijelu točku. Ivan Rakitić bio je precizan i Hrvatskoj donio pobjedu.

Hrvatska će uoči Svjetskog prvenstva odigrati još dvije prijateljske utakmice, 3. lipnja protiv Brazila u Engleskoj, te 8. lipnja protiv Senegala u Osijeku.

Komentara 69

DC
DC
05:00 28.03.2018.

Dalic je dobro postavio igru.

MA
..Marsijanac
04:53 28.03.2018.

Kakve je zicere Krama promasio. Trebalo je biti barem 3:0. Premalo se igra preko Pjace a Pivaric je predaleko od meksickog krila. Rakitic najbolji na terenu. Odlican brz nogomet...

IV
IvanMNECRO
06:01 28.03.2018.

I nakon ove tekme misljenja sam da Lovre mora biti nas prvi izbor na vratima, da ne bude greska kao na SP14, kada je Suba za komad bio olji tada od cuvenog Stipe... Piva je nas najbolji lijevi bek, koliko god ga neki "znalci" osporavali. Cestitke na pobjedi deckima. Hrvatska iznad svih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije