Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sjednici

MOO potvrdio tri kandidature za domaćinstvo ZOI 2026.

ZOI
Foto: Reuters/Pixsell
09.10.2018.
u 22:12

Inicijalno je bilo sedam gradova koji su bili zainteresirani za domaćinstvo ovih Igara, ali su potencijalno visoki troškovi organizacije i suprotstavljanje lokalne zajednice natjerali švicarski Sion, japanski Sapporo i austrijski Graz na odustajanje od utrke

Gradovi Calgary i Stockholm te talijanska kandidatura koja uključuje Cortinu D'Ampezzo i Milano službeno su proglašeni kandidatima za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2026. godine, potvrdili su članovi Međunarodnog olimpijskog odbora na svom zasjedanju u utorak u Buenos Airesu.

Prošlog tjedna je Izvršni odbor MOO-a predložio ove tri kandidature, a odbacio je turski Erzurum kao mogućeg domaćina ZOI 2026. 

Inicijalno je bilo sedam gradova koji su bili zainteresirani za domaćinstvo ovih Igara, ali su potencijalno visoki troškovi organizacije i suprotstavljanje lokalne zajednice natjerali švicarski Sion, japanski Sapporo i austrijski Graz na odustajanje od utrke.

No, i potvrđene tri kandidature su daleko od sigurnih. Naime, u Calgaryju će 13. studenoga biti održan neobvezujući referendum.

Stockholm može očekivati da će među lokalnim stanovništvom imati oponente, kao što je bio slučaj i kad je švedska prijestolnica kratko bila u utrci za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2022. Švedska kandidatura, baš kao ni talijanska, još uvijek nema podršku vodećih političkih struktura u državi.

MOO će domaćina ZOI 2026. godine birati u lipnju 2019. godine na zasjedanju u Lausannei. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije