Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE UOČI AUSTRALIJE

Moguće je da nitko ne dođe do cilja u Melbourneu

'Finnish Formula One driver Kimi Raikkonen (R) of Lotus tries to overtake Brazilian Felipe Massa of Ferrari during the Formula One Grand Prix of Bahrain at the International Circuit in Sakhir, near Ma
DPA/PIXSELL
10.03.2014.
u 15:11

- Alonso je i ove godine glavni rival, posebno ove sezone, jer je onaj tip vozača koji izvlači maksimum iz bolida, čak i kada on nije savršen - rekao je Vettel.

Postoji mogućnost da u nedjelju u Albert Parku niti jedan bolid neće doći do cilja, tvrdi Roberto Dalla, šef Magneti Marellija koji je dobavljač elektronike za Formulu 1. Za talijanski La Gazzetta dello Sport je rekao kako je elektronika u bolidima postala puno kompliciranija u odnosu na prošlu godinu.

- Prošle godine je postojala jedna jedinica koju je pravio McLaren i koja je bila mozak svega. Ali sada ona ima kontrolu nad samo jednim dijelom i pravi je izazov uskladiti motor, turbo i sustave za povrat energije da rade kao orkestar. Trebat će još dva do tri mjeseca kako bi se našle prave solucije. Bila je nemoguća misija to učiniti u 12 dana koliko su trajala tri predsezonska testa. U Melbourneu bi se moglo dogoditi da nijedan bolid ne dođe do cilja jer je svaka momčad imala ozbiljnih problema prilikom testiranja - rekao je Dalla.

Alonso je glavni favorit za naslov

Najuspješniji vozač današnjice, Sebastian Vettel, smatra kako je Fernando Alonso i dalje glavni favorit za titulu svjetskog prvaka. Red Bull je na testiranjima bio katastrofalan, te je i sam Sebastian prije par dana izjavio kako oni neće biti favoriti u Australiji. Ferrari je enigma i nitko ne zna u kakvoj su formi.

- On je jedan od najboljih vozača koje imamo na gridu - izjavio je Sebastian.

- I jedan od najboljih vozača koje sam ikad vidio. On je i ove godine glavni rival, posebno ove sezone, jer je onaj tip vozača koji izvlači maksimum iz bolida, čak i kada on nije savršen.

Sebastian se osvrnuo i predstojeći vikend u Australiji:

- Teško je znati gdje se nalazimo, ali je sigurno da nismo favoriti za pobjedu. Moramo sustići naše suparnike, oni su odradili puno veću kilometražu od nas. U Australiji je atmosfera uvijek sjajna i to je dobro mjesto za početak sezone. Formula 1 je nešto što volim i jedva čekam da počne.

Više pročitajte na www.gp1.hr.

>> Hamilton najbrži na zadnjem danu predsezonskih testiranja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije