Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Modrićeva strast za kockastim dresom je za primjer

Luka Modrić i Zlatna lopta
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
29.12.2019.
u 16:19

Večernjakov žiri za 2019. godinu, sačinjen od 11 hrvatskih nogometnih velikana, gotovo jednoglasno izabrao je Luku, koji je dobio 107 od mogućih 110 bodova

Kada je prije 48 godina urednik sportske rubrike Večernjeg lista Darko Draženović odlučio pokrenuti izbor za “Nogometaša godine”, vjerojatno nije mogao ni pomisliti da će jedan igrač čak osam puta osvojiti tu nagradu koja je kroz godine postala prestižna i prepoznatljiva i u svijetu.

A taj igrač koji će po osmi put podići popularnog Sikiricu je Luka Modrić, vođa hrvatske reprezentacije, “skromni genij” kako ga je opisao bivši kapetan vatrenih Zvonimir Boban.

>> Pogledajte video: Večernji list bira nogometaša godine od 1972.

Večernjakov žiri za 2019. godinu, sačinjen od 11 hrvatskih nogometnih velikana, gotovo jednoglasno izabrao je Luku, koji je dobio 107 od mogućih 110 bodova.

S osam Sikiričinih skulptura sada je Modrić apsolutni rekorder (Šuker ima šest), a postao je i tek drugi koji je nagradu osvajao četiri godine u nizu. Davoru Šukeru to je uspjelo u razdoblju od 1994. do 1997. godine, s time da je te posljednje godine prvo mjesto dijelio s Robertom Prosinečkim.

A svoju osmu nagradu Luka je osvojio posve zasluženo. Možda nije briljirao u dresu Reala kao što smo to navikli proteklih godina, ali bio je apsolutno najbolji igrač, vođa vatrenih na putu do Eura.

Odigrao je svih osam utakmica kvalifikacija za Euro, zabio dva važna gola protiv Azerbajdžana i Mađarske, a njegova strast, entuzijazam u kockastom dresu ostavlja bez daha.

Slika kada u 90. minuti utakmice protiv Slovačke, u trenucima kada Hrvatska kod rezultata 3:1 ima izboren Euro, a Luka sprinta za jednom loptom kao da je tek ušao na teren, najbolje opisuje tu njegovu strast, koja se nije izgubila iako je zagazio u 35. godinu. Putokaz je to svima kako se treba izgarati u kockastom dresu.

Nastavi li ovako, nije nemoguće da Luka u narednih godinu, dvije, tri osvoji još koju Večernjakovu nagradu, nagradu koja mu je svih ovih godina bila jako bitna.

Luka će nas na predstojećem Euru povesti po još jednu veliku medalju, a onda je moguće da se nakon svog već sedmog velikog natjecanja oprosti od reprezentativnog dresa. Nama će pak ostati najljepše uspomene i nada da ćemo jednom opet imati takvog genijalca.

>> Pogledajte i kako izgleda kuća Luke Modrića od 12 milijuna eura

Luka Modrić i Zlatna lopta
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije