Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilićev debakl za jubilej

Modrić: Sram me, nikad nisam izgubio od lošijih

Gruzija Hrvatska (1)
Igor Kralj/Pixsell
26.03.2011.
u 21:13

Hrvatski reprezentativci nakon poraza od Gruzije bili su u potpunoj nevjerici.

Bila je to večera “kod Staljina”. A skuhao ju je dvojac s klupe. Temuri Ketsbaia, ta crna svraka hrvatskog nogometa, ponovo nas je ranio u srce u trenucima kad je završni zvižduk već bio blizu. Ima li spasa od tog čovjeka? Ima, ako ga dovedemo za izbornika ili trenera Dinama. Jedno će mjesto uskoro biti ispražnjeno. Pod uvjetom da Slaven Bilić, koji je sinoć bio Izgubišvili, održi obećanje i stvarno ode nakon Eura 2012.

Da ne bi bilo zabune, Bilić nije jedini krivac što je hrvatska reprezentacija pala protiv Gruzije (1:0), najslabijeg suparnika otkako igramo kvalifikacije. Noge koje zajedno vrijede možda i 100 milijuna eura s lakoćom bi i sa Srebrićem na klupi trebale nadigrati momčad u kojoj je jedino poznato ime Kaha Kaladze (33) i koja u prvih 45 minuta nije znala sastaviti tri dodavanja. No, Bilić je svakako najveći krivac za poraz koji nas je opet odveo u dramu kvalifikacija, tango s Grčkom do posljednjeg kola.

I da je završilo 0:0, sinoćnja izvedba kockastih ne bi bila za prolaznu ocjenu. Pokoji pokušaj Petrića i Kranjčara iz daljine te očajnička opsada gola u posljednjim sekundama premalo su za Modrića i društvo. Napadi su nam završavali na 20-25 metara od gola, Kalinić je bio izgubljen, Gruzijci su namirisali da đak odlikaš zamuckuje i mulja, te u divljem finišu uzeli svoje. Levan Kobiašvili zabio je u 90. minuti vjerojatno najveći gol u karijeri.

Bilić je promašio s postavom i što je najvažnije - nije imao igru, nije znao kako do šesnaesterca, a igrači su to nakon utakmice neizravno i potvrdili. U najvećoj depresiji, razumljivo, bio je Luka Modrić koji je također sinoć bio neprepoznatljiv, iako se vidjelo da ga se domaćini jako boje.

- Ovo je katastrofa! Bili smo jako loši. Stvarno ne znam što bih rekao. Razočarali smo totalno, svi! Moram reći da me čak malo i sram. Ovo je sramota - jedva je cjedio riječi Tottenhamov as za kojim luduju velikani Premiershipa. Pokušao je naći mrvu optimizma...

- Moramo se izvući iz ove situacije, moramo pokazati karakter, ali ovo sigurno nitko nije očekivao. Gruzija je definitivno najslabija reprezentacija od koje sam izgubio u hrvatskom dresu. Ma možemo mi biti najbolji u skupini, ali to moramo pokazati na terenu, a ne pričama po novinama. U napadu smo igrali užasno, ne vjerujem da se taj očaj više može ponoviti. Ako se ponovi...

Nije jedini koji nema objašnjenje. Ivan Rakitić briljira u Sevilli, u Tbilisiju nije postojao.

- Nije mi toliko bitno što nikad nismo izgubili od slabije reprezentacije, nego što nismo bili agresivni i napaljeni kao oni. Moramo brzo promijeniti našu igru, pa nismo stvorili ozbiljnu priliku!

Nadovezao se i Ćorluka.

- U napadu smo igrali presporo. U drugom dijelu krenuli smo možda i neoprezno, otvorili im prostor za kontre. Ključ poraza je totalni podbačaj u napadu - rekao je.

Na kraju, od koga smo izgubili? Dovoljno je reći da su ljudi oko nas na stadionu doslovno plakali od sreće kad je Talijan odsvirao kraj, a predsjednik saveza u kožnjaku je u mix-zoni objašnjavao da je to najveća pobjeda u povijesti gruzijskog nogometa. A naša najveća blamaža.

Komentara 158

OB
-obrisani-
00:56 27.03.2011.

V Halilhodžić za trenera Hrvatske

ZE
zevzek
10:00 27.03.2011.

. \"Modrić: Sram me, nikad nisam izgubio od lošijih\" Mali, daj ne kenjaj ! Kak možeš bit bolji ak izgubiš ???? Na temelju čega ste bolji od GRUZIJE ?? A Bilić je super-papčina, a to smo napisali već nekoliko putata u zadnjih oko godinu dana.

DU
Deleted user
13:28 27.03.2011.

Ostavka !!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije