Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI SUIGRAČI

Modrić: Nisam se čuo s Baleom, golf mu je glavna preokupacija

Modrić Bale Roma Real
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
25.03.2023.
u 10:18

'Golf. Wales. Madrid', napisao bi tijekom igračkih dana Gareth Bale, koji se nedavno umirovio pa ga večeras neće biti na travnjaku Poljuda. Stvari se nisu promijenile...

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić jučer je zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem najavio večerašnji susret vatrenih protiv Walesa na Poljudu. Riječ je o utakmici kojom otvaramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2026. u Njemačkoj, nakon što se kući iz Katara vratili s broncom. Okršaj počinje u 20.45 sati, ali na suprotnoj strani terena neće biti donedavnog kapetana Velšana Garetha Balea, koji je odlučio kopačke objesiti o klin.

S Modrićem je igrao u Realu, ali nikada u potpunosti nije opravdao očekivanja navijača Madriđana. Klub je za njega 2013. Tottenhamu isplatio 101 milijun eura, što je tada bio najveći transfer u povijesti nogometa, ali Bale je imao neke druge prioritete. 'Golf. Wales. Madrid. Tim redoslijedom', napisao je pa pokazao što o svemu misli. Luka je odgovorio na pitanje je li se čuo s bivšim suigračem. 

- Nismo se čuli oko utakmice, golf mu je prva preokupacija. To je veliki hendikep za njih što ga nema, on je najbolji igrač u povijesti Walesa po meni, a morat će promijeniti način i stil igre jer se dosta baziralo na njegovu kvalitetu. No svakako imaju dobrih igrača - kazao je kapetan za Dnevnik Nove TV.

- Želimo još uvijek dobre rezultate i pobjede. Igramo protiv reprezentacije koja ima velike ambicije. Nema velikih promjena u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Nećemo puno mijenjati, nastavit ćemo ono što je bilo u Kataru. Imali smo pet dana vremena pa smo uspjeli raditi nešto više. Stanje igrača je sjajno, a rekao sam im i da su ovo utakmice u kojima se može puno izgubiti. Za mene je ova sutra utakmica jako bitna. Znamo da ne smijemo kiksati. Favoriti smo i od toga ne bježimo - rekao je na konferenciji za novinare Dalić.

24.03.2023., Split - Na stadionu Poljud odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2024. protiv Walesa. Luka Modric, Ivan Perisic, Mislav Orsic Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

A naši su nogometaši prema statističarima favoriti i za plasman na Euro. Iz We Global Footballa našoj reprezentaciji dali su procjenu od 91,48 posto da će igrati na Euru, i to da će se izravno kvalificirati. Po njima je Hrvatska sedma po tom postotku, prvi je Portugal s 99,44 posto, slijedi Danska s 99,32, a bolji postotak od Hrvatske imaju još Švicarska, Srbija, Belgija i Poljska.

No, moraju biti maksimalno koncentrirani, kako kroz kvalifikacije, tako i večeras, jer u prošlom susretu igranom u studenom 2019. protiv Velšana nismo ostvarili pobjedu - završilo je 1:1, a pogodak nam je zabio upravo umirovljeni Bale. 

Komentara 2

BP
Besposlen pop
10:53 25.03.2023.

Možda se Modrić ne sjeća da se čuo s Baleom 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije