Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junaci iz LA-a

Pošaljimo ih i na Island, oni nas ne mogu razočarati

Hrvatska i Meksiko u Los Angelesu
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
29.05.2017.
u 20:55

Trijumf nad Islandom ili Ukrajinom bio je ‘zicer’, a pothvat iz Kalifornije je za rubriku vjerovali ili ne.

Holivudski scenarij dogodio se baš nadomak glamuroznoga Hollywooda, na kultnom Coliseumu, na kojemu je Hrvatska ostvarila jedno od svojih najvećih dostignuća ikada. Iako sraz s Meksikancima nije imao nikakvu natjecateljsku draž i ne nosi nikakve bodove, ovo što su Čačićevi izabranici demonstrirali u LA-u bila je zadivljujuća manifestacija snage, talenta, neustrašivosti i nogometne kreativnosti, na koju možemo samo biti ponosni.

Utoliko više jer su na sceni bili uglavnom akteri iz toliko podcjenjivane Hrvatske lige, koji su donedavno skupljali sličice Modrića, Rakitića i Mandžukića, a sada su bez ikakvih kompleksa uskočili u njihove čizme i ostvarili izvedbu za pamćenje.

Pobjeda Čopa, Jedvaja, Santinija i ostalih iz tog simpatičnog društva skupljenog zbrda-zdola nad favoriziranim Meksikancima ima jači odjek od svih naših pobjeda u kvalifikacijama za SP u Rusiji. Jer, trijumfi nad Islanđanima i Ukrajincima bili su nešto na što smo bili pripremljeni, tzv. ziceri, dok pothvat iz Kalifornije spada u rubriku vjerovali ili ne.

Tražimo li poveznicu s nekim ranijim sličnim zaglušujućim detonacijama hrvatskog nogometnog talenta, sjetit ćemo se kako smo svojedobno s mladom reprezentacijom ‘razbucali’ Engleze u Londonu (generacija Kranjčara, Pranjića, Ljubojevića...), a u istu kategoriju spada i nedavna senzacionalna pobjeda nad favoriziranim Španjolcima u Burgosu.

Sve su ovo nepobitni dokazi zastrašujuće koncentracije darovitosti, ali i natjecateljske obučenosti hrvatskih nogometaša. Oni su pripremljeni za sve situacije i nemaju kompleksa ni pred jednim suparnikom, nitko ih ne može impresionirati i zastrašiti. I zato, u predvečerje nastavka kvalifikacijskog ciklusa, dok iščekujemo sraz s Islanđanima, čudo iz Los Angelesa najbolje je što nam se moglo dogoditi.

Naime, upravo smo dobili uvid da u Reykjavik spokojno i bez straha možemo poslati i ovu ‘kaznenu ekspediciju’ iz Hollywooda. Ti momci, koji su u velikom stilu osvjetlali obraz hrvatskog nogometa, naprosto nas ne mogu razočarati.

Komentara 6

MA
Magnificus
10:12 30.05.2017.

dasović stvarno piše gluposti...sad su u ovom sastavu uspjeli dobiti meksiko, a da igraju još 10 utakmica vjerojatno ne bi dobili više niti jednom

MA
..Marsijanac
01:49 30.05.2017.

Kao i obicno VL pretjeruje. Pa nasi se nisu sastali sa loptom cijelo drugo poluvrijeme. Parkirali su autobus pred sesnajstercem i izbijali lopte. Imali smo i puno srece. Ipak cestitke deckima , podvig je to za pamcenje.

MA
Majur
10:23 30.05.2017.

Stari sistem naših novinara,da su izgubili "prali" bi ih danima sve redom...sad hvaljenje,da bi kad Čačić od ove ekipe na sljedećem okupljanju ne pozove veliku većinu njih....mogli pisat zašto nije ovaj ili onaj pozvan....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije