Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova inicijativa

MMA postaje olimpijski sport? Fedor započinje pregovore

fedor
pixsell
24.08.2013.
u 14:11

"Najprije je potrebno definirati sva pravila i strukturu sporta sa Sport Accordom, a onda je moguće napraviti neke daljnje korake"

Međunarodni olimpijski odbor nedavno je šokirao cijelu svjetsku borilačku zajednicu izbacivanje hrvanja s popisa olimpijskih sportova, no nešto kasnije uzeli su tu disciplinu ponovno u razmatranje za povratak u olimpijsku obitelj.

Ono čemu se nadaju brojni MMA fanovi je da će i njihova disciplina jednog dana bio jedan od brojnih sportova na Olimpijskim igrama, ali put do toga je iznimno dugačak, no tračak nade da bi se to jednog dana zaista moglo dogoditi pružio je prema mnogima najbolji MMA borac svih vremena.

Ruski mediji ovih su dana izvijestili kako će upravo Fedor Emelianenko, koji se nalazi na čelu MMA Unije koja je krovna organizacija za tu disciplinu u Rusiji, započeti pregovore sa Sport Accordom, što je prvi korak prema statusu olimpijskog sporta.

\"Najprije je potrebno definirati sva pravila i strukturu sporta sa Sport Accordom, a onda je moguće napraviti neke daljnje korake. Krajem rujna očekujemo da će Ministarstvo sporta produljiti status MMA Uniji na sljedeće četiri godine i onda ćemo se posvetiti definiranju MMA kao sporta, a konačni je cilj dobivanje olimpijskog statusa\", rekao je Fedor u St. Petersburgu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije