Naslovnica Sport Vaterpolo

Mladosti najbolji ždrijeb, jugaši s europskim prvakom i dva ruska kluba

16. prosinca 2008. u 20:00 4 prikaza

Ždrijeb vaterpolske Eurolige u Budimpešti donio je Mladosti dobru skupinu, Šibeniku dosta tešku, a i jugaši su sigurno mogli i bolje proći, pogotovo novčano jer dva put će morati putovati u Rusiju.

Žapci su u društvu dvaju klubova s kojima igraju u Jadranskoj ligi, Jadranom HN i Budvanskom rivijerom, te španjolskom Barcelonetom.

- Naš je cilj jasan, ulazak u četvrtfinale. Nije loše što nećemo morati daleko putovati, no skupina nije laka. Uostalom, Jadran nas je pobijedio u Jadranskoj ligi i ostavio ožiljak. A i Barceloneta nas je prije koju godinu izbacila iz europskog natjecanja - rekao je trener Mladosti Ozren Bonačić.

Jug je uz ruske Spartaka i Šturma u skupini i s Pro Reccom.

- Teška skupina, tu je europski prvak Recco i dva jaka ruska kluba koji su puno jači od ruske reprezentacije - priznao je šef struke Dubrovčana Elvis Fatović.

Šibenik će za protivnike imati grčki Olympiacos, crnogorski Primorac i talijanski Bresciju.

- Za nas je i sam ulazak u Euroligu veliki uspjeh. Svaka pobjeda u skupini za nas će biti bonus - istaknuo je trener Šibenčana Ivica Tucak.

Prve utakmice u Euroligi igraju se 19, 22. ili 23. studenoga, kao i u kupu Lena, u kojem će u osmini finala Primorje prvoj utakmici gostovati u Napulju kod Posillipa, a Mornar će ugostiti moskovski Dinamo.

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas