Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLSKA LIGA PRVAKA

Dinamo je stradao na Savi, srećom onaj iz Tbilisija

Mladost Jadran
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
19.10.2019.
u 23:17

U majstorijama žabaca, ali i gostiju, uživali su i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst

Vaterpolisti Mladosti nisu propustili priliku da pred svojim navijačima protiv debitanta u Ligi europskih prvaka, Dinama iz Tbilisija, dođu do prvih bodova u svojoj skupini B. Pobijedili su visokim rezultatom s 21:11, pri čemu su u prve dvije četvrtine primili samo tri pogotka i na poluvremenu imali vodstvo 11:3. U završnici susreta došlo je malog opuštanja, ali u cjelini žapci su odigrali i zrelo i angažirano. 

- Do pobjede smo došli i lakše nego što smo očekivali. Ušli smo fokusirano u utakmicu i odradili dobar posao od samog početka. Pred kraj susreta malo nam je popustila koncentracija i došlo je do malog opuštanja u obrani. Ipak se vidjela razlika u kvaliteti, a mi imamo i dužu klupu pa smo mogli diktirati žešći ritam. Teško je parirati jednoj ozbiljnoj, sustavnoj igri kao što je naša. Mislim da su gledatelji došli na svoje, a na nama je da tako nastavimo i na sljedećim utakmicama - ocijenio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Odahnuli su, naravno, i njegovi igrači, a jedan od njih, trostruki strijelac Lovre Miloš, specijalist za protunapade, istaknuo je:

- Bila je dobra utakmica, mislim da smo i u obrani i u napadu odradili onako kako smo se i dogovorili. Hvala i publici koja nas je bodrila u velikom broju, nadam se da će tako biti i na sljedećim utakmicama. Odradili smo dobro prvu utakmicu kod kuće i sad idemo optimistično ususret novim izazovima.

I u gostujućoj momčadi susreli smo dva poznata lica: bivše igrače Mladosti Revaza Čomahidzea i Marka Jelaču, sada u različitim ulogama. Čomi je sada trener Dinama (i gruzijske reprezentacije) a Jelača i nadalje igrač, prvi branič i Dinama i Gruzije.

Čomahidze je u Mladost svojedobno došao kao član ruske reprezentacije, no zov domovine nije mogao odbiti...

- Sada sam, naravno, u Tbilisiju, s obitelji, suprugom, sinom i kćeri. Lijepo nam je. Ja pokušavam pomoći da se gruzijski vaterpolo, koji ima dugu tradiciju, što više digne. U tom smislu nam je dobro došla ova situacija gdje kroz nastupe Dinama u Ligi prvaka usavršavamo i igru reprezentacije. Očekuje nas nastup na EP-u u Budimpešti, želimo ostaviti što bolji dojam. A što se ove utakmice tiče, Mladost je pokazala svoju snagu, razlika u kvaliteti je očita, iako smo mi mogli odigrati i malo bolje - napomenuo je Čomahidze koji se srdačno pozdravio sa svim mladostašima.

A Jelača, inače četverostruki strijelac za goste, poveo je podulji razgovor s nekadašnjim pomoćnim trenerom Mladosti (u eri Ozrena Bonačića) Mladenom Kuštrakom.

- Kod Kuštraka sam bio kapetan juniorske momčadi Mladosti, to se ne zaboravlja - objasnio je Marko, dodavši:

- Eto, 10 godina već igram za Gruziju a ove sezone sam prvi put zaigrao i za neku gruzijsku momčad. Dosad sam bio svukud a najviše u Italiji.

Zanimljivu utakmicu na plivalištu uza Savu gledalo je oko 500 gledatelja (veći dio s kupljenim ulaznicama) a među njima su bili i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst. A žapce možete opet gledati u utorak u 20.30 sati kada na Savu dolazi Šabac. I ulazak je ponovno besplatan...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije