Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRISTIJAN BISTROVIĆ

Mladi vatreni javio nam se iz Moskve: 'Rusi jako cijene naše igrače, a drago mi je zbog Vlašića'

Marko Lukunic/PIXSELL
01.09.2021.
u 09:00

Veliki zaokret dogodio se, jasno, nakon Svjetskog prvenstva kada su nas počeli još više cijeniti. Uremović je kapetan u Rubinu, Lovren u Zenitu...

Iz Moskve nam se javio Kristijan Bistrović, naš mladi reprezentativac u CSKA, s kojim smo, između ostaloga, popričali o utakmici Hrvatske i Rusije. 

- Sve u Rusiji jako zanima kako će njihova reprezentacija izgledati s novim izbornikom Valerijem Karpinom. Bit će zanimljivo vidjeti na koji način će implementirati sve te novitete u momčadi. Sigurno im je hendikep neigranje Artema Dzjube, jednog od najboljih igrača ruske reprezentacije. Nema dvojbe da će maksimalno ući u ovu utakmicu - ističe Bistrović. 

A kako diše njihova nogometna javnost?

- Ulogu favorita svi prebacuju na nas. Veliko im je olakšanje bila činjenica da ne igra Luka Modrić. No, bez obzira na sve, i dalje nas iznimno respektiraju. Smatraju da bi remi za njih bio povoljan ishod. U klubu nismo posebno komentirali utakmicu - kaže Bistrović. 

Ovih dana u Bistrovićevom klubu dosta se pričalo o odlasku Nikole Vlašića u CSKA. 

- To je bila najaktualnija tema. Dosta dugo radilo se na tom transferu i svi su se pitali hoće li zaista napustiti klub. Drago mi je zbog Nikole što je pitanje novog kluba riješio prije ovih kvalifikacijskih utakmica, sada se opušteno može posvetiti izazovima s reprezentacijom. Ovakav iskorak bio je logična stvar jer je Nikola prerastao okvire ruske lige u kojoj je u zadnje vrijeme bio najbolji igrač. 

A kakvi su Bistrovićevi ciljevi ove sezone, nakon povratka s posudbe iz Turske.

- Primarni cilj mi je nametnuti se u udarnoj postavi. Savršeno sam skoncentriran na rad i dokazivanje. Cilj mi je skupiti što više minuta, no vidjet ćemo kako će se situacija razvijati tijekom sezone. Neke utakmice sam već odigrao, zabio sam gol, u nekima nisam nastupio... Vidjet ćemo što će biti do zime, u novom prijelaznom roku, postoji opet mogućnost transfera ili posudbe. Uvjeren sam da se mogu dokazati ovdje - naglašava naš reprezentativac. 

Odlaskom Nikole Vlašića, u Rusiji je ostalo jedanaest naših nogometaša. 

- To jasno govori o tome koliko nas cijene u Rusiji. Veliki zaokret dogodio se, jasno, nakon Svjetskog prvenstva kada su nas počeli još više cijeniti. Uremović je kapetan u Rubinu, Lovren u Zenitu... No cijene općenito igrače s Balkana. Jako smo slični u kulturološkom smislu, jezik je sličan i zaista se lako prilagoditi. 

Što je to specifično u ruskoj ligi zbog čega se naši igrači tako brzo nametnu?

- Zenit odskače, a ostale momčadi su izjednačene. Svatko svakoga može pobijediti. Liga se promijenila i u taktičkom smislu. Prije se igralo puno zatvorenije, no sada ima više pogodaka i nije naglasak toliko na obrani. Jedino što ruski klubovi nisu tako uspješni...
Zašto?

- Teško je kazati. Mi smo u gotovo svim utakmicama dominirali u zadnje vrijeme. Osim one naše zadnje u Zagrebu. Nismo zabijali, a primali smo neke pogotke na glup način. Možda je problem u ruskom mentalitetu u kojem nedovoljno ozbiljno shvaćaju pripreme za te utakmice. 

Bistrović je prokomentirao i brzi dolazak Ivice Olića na klupu moskovskog CSKA, ali i još brži i neočekivaniji odlazak...

- Ne mogu ništa posebno kazati jer nisam u to doba bio u klubu. Žao mi je što nije ostao jer sam se veselio što ću, nakon povratka s posudbe iz Turske, raditi s našim trenerom. Nadam se da ću u budućnosti imati priliku raditi s Olićem - zaključio je Bistrović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije