Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena u Tornju

Mladi srpski stručnjak Vladimir Jovanović više nije trener Cibone

08.01.2022.
u 18:54

Premda je već u petak navečer, izravno iz Zaboka, otputovao s momčadi za Beograd, Jovanović neće voditi nedjeljnu gostujuću utakmicu kod Mege nego njegov prvi pomoćnik Bariša Krasić

Vladimir Jovanović, 37-godišnji srpski stručnjak, više nije trener košarkaša Cibone. Tako glase neslužbene informacije koje su tijekom subote počele kolati nakon što su cibosi u petak navečer i po drugi put kiksali u domaćem prvenstvu i izgubili na gostovanju kod Zaboka.

I dok se čeka službena informacija iz kluba, a navodno je sportski direktor Marin Rozić priopćio Jovanoviću da ovako dalje više ne ide, odluka je logična. Jer, nešto se mora učiniti da se prestanu događati kiksevi u HT Premijer ligi i da se prekine crni niz (od šest poraza) u regionalnoj ligi.

A kada se takvo što događa prvi je na meti trener jer takva je priroda tog posla. I tada ti nitko ne uzima za olakotnu okolnost to što su ti dva vrlo važna igrača ozlijeđena (Prkačin, Reuvers), to što je klub pustio važnog igrača u inozemstvo (Vranković) ili nešto treće. Ne, tada se gleda samo rezultatski učinak i analizira atmosfera koja se stvorila u momčadi ali i u javnosti. A ona je dosegnula onu točku kada se nešto mora mijenjati.

A s tom odlukom, negdje duboko u sebi, zacijelo je suglasan i Jovanović jer i on je već neko vrijeme pod paljbom pri čemu je njegov rad bio dodatno pod povećalom zbog toga što je stranac. A tako je sa strancima - bilo da su igrači ili treneri - svugdje u svijetu. Stoga i ne treba čuditi da je, zapravo, došlo do sporazumnog raskida ugovora.

U klubu su se nadali da će sezonu moći privesti kraju s istim trenerom no dogodio se Zabok - zaboga - i druge nije bilo nego upustiti se u šok terapiju, metodu staru otkako je trenerskog posla kojeg svi, s pravom, zovu kruhom sa sedam kora.

Dakle, premda je s momčadi otputovao u Beograd, na nedjeljnu utakmicu sa Megom, Jovanović tu utakmicu neće voditi već će na klupi biti njegov pomoćnik Bariša Krasić, koji je licenciran pa može u ovakvim situacijama uskočiti. A tko će biti novi trener vukova saznat će se vrlo brzo.


 

Komentara 2

DU
Deleted user
19:09 08.01.2022.

Zbunjen sam. Novinar je 21.listopada 2021. napisao "Tko je mladi srpski trener koji je probudio Cibonu ". . Citiram : Nakon deset utakmica, Cibona ima dva poraza (8-2), od kojih ni jedan nije u kategoriji kiksa, pa se angažman Vladimira Jovanovića čini jednim od boljih poteza nerijetko kritizirane Cibonine uprave .....". A sad ovo. Ispada kako nije bio dobar potez .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije