Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNI MORNAR

Deklasirana u ABA ligi: Cibona i šesti put zaredom izgubila!

Cibona i Mornar susreli su se u 14. kolu ABA lige
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
03.01.2022.
u 16:17

Cibona je s omjerom od pet pobjeda i devet poraza na osmom mjestu, dok je Mornar sedmi sa skorom 6-8.

U susretu 14. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je na domaćem terenu protiv Mornara iz Bara izgubila 65:82 (44:48).

Gosti su bolje krenuli i nakon četiri i pol minute igre vodili su 14:6. Cibosi su stalno bili u zaostatku za Mornarom u prvoj četvrtini i najviše su se približili minutu i pol prije kraja kada su došli na minus tri (19:22).

No, početkom druge dionice Mornar opet ima značajnu prednost, 12 koševa, a potom i 39:26. Ipak, Cibosi se nisu predali, napravili su seriju 14:2 i došli na minus jedan (40:41) 2 minute i 13 sekundi prije kraja. Na odmor se otišlo sa prednošću Mornara 48:44.

03.01.2022., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Zagreb - 14. kolo ABA lige: KK Cibona - KK Mornar. Aleksandar Lazic, Toni Nakic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Domaćini su u trećoj četvrtini držali priključak, prednost Mornara nije išla preko deset poena, a tri i pol minute prije kraja dionice Cibosi su stigli na minus dva koša (56:58). No, gosti su se opet odvojili i u zadnju četvrtinu ušli su sa devet poena prednosti 66:57. A ubrzo, nakon dvije minute zadnje četvrtine, došli su na +16 koševa te su rutinski došli do pobjede.

Kod Cibone najefikasniji su bili Lovro Gnjidić s 14 i Mateo Drežnjak s 11 koševa. Ekipu Mornara predvodio je Vladimir Mihailović s 19 koševa, a Marko Jeremić dodao je 16.

Cibona je s omjerom od pet pobjeda i devet poraza na osmom mjestu, dok je Mornar sedmi sa skorom 6-8.

U utorak u 18 sati Zadar gostuje kod Partizana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije