Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo teško do pobjede

Mladenović: Znamo igrati, vidjet će to plavi

Dinamo - Odd
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
28.07.2017.
u 13:20

Ja sam rođen u Hrvatskoj, u Vukovaru, odselili smo se u Norvešku kad su mi bile tri godine (rođen 1994.). Za mene je dolazak u Maksimir bio poseban doživljaj - rekao je na tečnom hrvatskom Stefan Mladenović, lijevo krilo Odda

Zvižduci su na kraju rekli sve. Da, Dinamo je dobio, Dinamo je dodao još jedan bodić hrvatskom nogometu u bildanju europskog koeficijenta da možda jednog dana naši klubovi ne bi morali više igrati pretpretkola, ali Dinamo je daleko od onog što bi publika u Maksimiru voljela vidjeti. Iako je imao prilika potopiti norveški Odd, tehnički dosta limitiranu ekipu, dosadniju čak i od nekih norveških filmova, pa možda i nije bio neka naročita inspiracija za hrvatskog doprvaka koji je prošlih sezona imao puno uglednije goste.

Dinamo, crni Dinamo, pomislili smo kad su gosti plavima, u ovoj utakmici premijerno crnima, prodali kontru sličnu kakvu je Rijeka popila u Salzburgu, i poveli u Maksimiru. Što ti je rat, ni dvadeset godina poslije ne možeš pobjeći od njega, pa čak i ta široj javnosti potpuno nepoznata momčad ima dečka s ovih prostora i s genom za pogoditi mrežu...

Dinamo - Odd
1/15

- Ja sam rođen u Hrvatskoj, u Vukovaru, odselili smo se u Norvešku kad su mi bile tri godine (rođen 1994.). Za mene je dolazak u Maksimir bio poseban doživljaj - rekao je na tečnom hrvatskom Stefan Mladenović, lijevo krilo Odda koji se nada velikoj senzaciji, izbacivanju Dinama. Rezultat iz prve utakmice i daje im za pravo.

- Neće nam biti teže kod kuće. Znamo mi igrati i tamo ćemo se postaviti drukčije. Teško mi je predvidjeti koliko će publike biti, Norvežani su tu malo čudni. Bio je pun stadion kad nam je 2015. došla Borussia, volio bih da i sada bude tako.

Zanimljiv je bio odgovor Dinamova trenera Cvitanovića kad su mu na „pressu“ spomenuli slabije reakcije u defanzivi.

- Ne želim dati i ne dam na svoje igrače!

To je lijepo, ali u onim najvećim utakmicama neće biti dovoljno. Pred Mariom Cvitanovićem je jako puno posla da bi plavi bili moćniji. Znat će da je na dobrom putu kad Dominik Livaković neće biti najbolji igrač u sastavu. Kao i protiv Istre na otvaranju sezone vadio je čiste zicere...

- Zato sam i tu – skromno će reći mladi Dinamov vratar koji plijeni sigurnošću i valjda mu se više neće skidati jedinica bez posebnog razloga. Dobro je svakako to što je Cvitanović, za razliku od njegova prethodnika, krenuo standardizirati sastav, pa nema čarobiranja od prilike do prilike. Priliku zasad jako dobro koristi mladi Moro koji iz daljine potegne kao Koeman u najboljim danima.

- Iz jedne kontre smo primili gol, nismo bili koncentrirani. Ali sa svime možemo biti jako zadovoljni. Po šansama i igri mislim da smo zaslužili više od ta dva gola. Idemo i u Norvešku pobijediti, mislim da i hoćemo i da će nam tamo biti lakše čim se oni otvore. Istina je da smo opet pali u drugom dijelu, vidjet ćemo zašto – kaže Moro.

Plavi su na europskom sjeveru znali prolaziti prave kalvarije, od poraza i ispadanja protiv Branna u Bergenu do drame protiv Moldea (3:3). Prolaz protiv Odda apsolutni je imperativ, svaki drugi scenarij bio bi goli užas.

 

Komentara 4

DU
Deleted user
13:48 28.07.2017.

Znači Miletiću,Dinamo spasio Livaković koji je skidao zicere????Jesi ti gledao uopće utakmicu ili od mrżnje nisi vidio koje je sve zicere golman gostiju obranio?

DU
Deleted user
16:06 28.07.2017.

Lijepe bi dinamo nanizao uspjehe kad bi mediji pisali afirmativno uoči utakmice kao u slučaju reke a ne vadili negativnosti dan uoči susreta i tako par godina unatrag

GU
General_U
14:09 28.07.2017.

dinamo je dodao jedan bodić bildsnju hrvatskog koeficijenta koje umanjivanje ovog novinara pa valjda su modri dodsli tri boda. što se tiče igre prvo poluvrime dobro, drugo loše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije