Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf Osijeka

Barišić: Čini mi se da nas je PSV malo podcijenio

Osijek - Luzern
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
28.07.2017.
u 12:32

Ma kakva fešta. Daleko je to od gotove priče. Vjerojatno ćemo biti svjesni uspjeha tek kada prespavamo noć - kaže Barišić

Nije momčad iz Eindhovena vjerojatno ni čula za Osijek, mali klub iz istočnog dijela Hrvatske koji se prije dvije godine borio za ostanak u HNL-u.

Klub koji je ovogodišnje prvenstvo otvorio s dva remija, a onda došao na Philips Stadion PSV-a pa otišao s pobjedom 1:0. Posljednji kojemu je uspjelo da od tamo izađe s pobjedom u pretkolima nogometne Europske lige bio je talijanski Milan i to još tamo 2013. godine.

Još uvijek nije gotovo

No, uplašili su bijelo-plavi onih 30 tisuća navijača u Nizozemskoj na samom početku. Ne viđaju to na hrvatskim stadionima pa su u prvom poluvremenu izgledali kao da su uzalud letjeli tako daleko, ali svidjela im se draž ‘velikog’ nogometa. Što je Zekić igračima tijekom stanke radio u svlačionici, ne znamo, ali probudio ih je.

Opsjedali su domaćini vrata Malenice od samog početka, pogotovo nakon što su vidjeli da ovi ne mogu spojiti niti dva dodavanja. Smiješno im je bilo. Osijek je trebao biti zicer, trening, ali.... Ali onda se dogodio Borna Barišić, koji je s 11 metara zabio Zoetu i utihnuo tribine.

– Nisam bio uzbuđen kada sam izvodio jedanaesterac. Dečkima sam rekao da se smire i da pametno odigramo do kraja. Iako, nije bilo lako jer ozračje pred 30 tisuća ljudi bilo je sjajno. Većina dečkiju nije igrala pred toliko navijača. Ja sam im ispričao kako je to izgledalo kada sam s Hrvatskom igrao protiv Meksika. Oni su sjajno usvojili sve moje sugestije. Svaka im čast. Ovo je povijesna pobjeda – kazao je Barišić.

Večer nakon pobjede momčad je provela uz večeru u hotelu. Nije bilo nekakve posebne fešte.

– Ma kakva fešta. Daleko je to od gotove priče. Vjerojatno ćemo biti svjesni uspjeha tek kada prespavamo noć.

Što možemo očekivati u uzvratu?

– Nema mjesta euforiji. PSV je velika momčad čiji igrači vrijede po 15-20 milijuna eura. Ni po čemu se ne možemo mjeriti s njima. Čini mi se da su nas malo podcijenili – zaključio je Borna.

Sjajnu partiju s njim u zadnjoj liniji odradio je Mateo Barać kojeg su gledali skauti nekoliko europskih klubova. Čini se da je mladi stoper zadovoljio.

De Telegraaf: Blamaža PSV-a

Shvatili su Hrvati tako da PSV i nije toliko velik kao što se o njemu priča. Iako vrijede sedam i pol puta više od momčadi Osijeka pokazali su kako je kapitalizam ponovno zakazao. Zekić je svoje momke doveo na noge igračima koji vrijede 99 milijuna eura, naspram 13 milijuna eura vrijednosti momčadi kojom on raspolaže, ali Cocuovi dečki nisu to opravdali.

Bili su konkretni, ali nedovoljno. Petljali se, griješili. Osječani su to koristili. Tukao je nakon vodstva i Bočkaj i tresao mrežu, ali s krive strane. Pokušao je Ejupi, ali nije više išlo. Ako ništa uzeli su prednost za novu utakmicu, ali i dobro istrenirali obranu. Nekadašnji prvak Europe po novu lekciju dolazi za tjedan dana na Gradski vrt.

Atmosfera neće biti kao u Nizozemskoj, ali barem će tribine biti na strani Osijeka. Rezultat već jest... Čak i njihove najtiražnije novine De Telegraaf, na svojim stranicama donosi naslov: Blamaža PSV-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije