Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100. kvalifikacijska utakmica

Plavi se ispromašivali: Dinamo preokretom do pobjede protiv Odda

Plavi se ispromašivali: Dinamo preokretom do pobjede protiv Odda
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
27.07.2017. u 22:37

Nakon Rijeke, Hajduka te Osijeka i četvrti hrvatski predstavnik počeo je svoju ovosezonsku europsku avanturu. Doprvak Dinamo u trećem pretkolu Europske lige pobijedio je norveški Odd 2:1, no plavi ne mogu potpuno biti zadovoljni tim rezultatom dok bi ga gosti sigurno prihvatili da su ga mogli birati uoči utakmice. 

Inače, nije ovo bio njihov prvi ogled. Susreli su se i na pripremama 2015. godine, a plavi su imali lakši pucački trening te su slavili sa 4:0 golovima Juniora Fernandesa i Armina Hodžića.

Dinamo se u svom 100. nastupu u Uefinim kvalifikacijskim utakmicama Oddu sučelio u crnoj garnituri dresova u kojoj će i nastupati ove sezone u Europi. Trener plavih, Mario Cvitanović, izostavio je Filipa Benkovića iz početnog sastava jer ga je odmarao za prvenstveni derbi s Osijekom, a priliku je dao Marku Leškoviću.

Domaćin je pred sedam tisuća navijača od početka krenuo silovito, bio je dominantniji i redale su se prilike pred gostujućim golom. Ante Ćorić je u 8. minuti desnom nogom opalio sa dvadeset metara i dobro zagrijao Rossbacha, a potom je, tri minute kasnije gostujući vratar nogom obranio i opasan Hodžićev udarac.

I u trenucima potpune Dinamove dominacije, Odd je šokirao domaće navijače na Maksimiru. Gosti su u 20. minuti brzom akcijom izbacili kompletnu domaću obranu, a Mladenovic je prošao pored Leškovića i pogodio.  

No, plavi su se brzo pribrali i preokrenuli rezultat. Hodžić je neobranjivo pogodio glavom u 31. minuti nakon Antolićeva kornera i izjednačio. Norvežani su potom imali izglednu situaciju, ali je Dominik Livaković pravovremenim istrčavanjem otklonio opasnost. A novi pogodak Dinama stigao je u 41. minuti kad je Junior Fernandes pogodio glavom nakon Stojanovičeva ubacivanja s desne strane. 

I minutu prije odlaska na odmor još jednom je Livaković spasio Dinamo. Mladenovic je prošao po lijevoj strani i gurnuo za Riskija koji se našao oči u oči s Dinamovim vratarem. Njegov udarac Livaković je sjajno obranio, a lopta je prošla tik uz lijevu vratnicu.

Dinamo je dominirao i u drugom poluvremenu iako nije stvorio toliko prilika kao u prvom dijelu. Ponajbolja je bila ona u 57. minuti. Stojanovič je povukao po desnoj strani i dao prema sredini za Hodžića. Napadač plavih kombinirao je sa Soudanijem i nakon Alžirčeve povratne lopte pucao pored lijeve vratnice. 

Mogao je domaćin na kraju zabiti i treći gol, no visoku ocjenu zaslužio je golman norveškog predstavnika. Lecjaks je ušao u kazneni prostor i dao povratnu loptu za Soudanija čiji udarac je blokiran, ali lopta se odbila do Fernandesa koji snažno tuče. Ipak, Rossbach je bio na pravom mjestu.

Uzvrat je na rasporedu već za tjedan dana (u 18.30 sati).

Komentara 19

Avatar white socks
white socks
21:09 27.07.2017.

Samo staviš Stojanovića i znaš dinamo će dobit gol s te strane.

ST
stefj
21:41 27.07.2017.

Ako zanemarimo komentatora na telki, Dinamo ima poprilično hazarderski postavljenu ekipu. Igra se plitka obrana sa sporim krilima i stoperima, pa je svaki prelazak Odda preko centra panika za obranu... Od 3 puta koliko su prošli centar, zabili su 1 gol i imali još jednu 100%-tnu šansu... Osim toga, Dinamo ima jako lošu transformaciju iz obrane u napad i obrnuto. Bit će puno problema ove godine i u domaćem prvenstvu. Ako ovako nastave, nemaju šanse protiv ijedne ozbiljne ekipu, uključujući Rijeku...

TA
tarzan
21:58 27.07.2017.

Tipična Dinamova igra u Europi. Pritisak, bezbroj šansi, ne znaju zabiti, protivnik jednom dođe do šesnaesterca i odma gol. Odmah se vidi da ova sezona neće biti drugačija od predhodnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije