Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNA KARIKA

Mišić: Borbe u Dinamu? Puno toga ni mi igrači ne razumijemo. Nadao sam se Dalićevom pozivu za Katar

Zagreb: 100. nastup Josipa Miši?a za Dinamo
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
04.03.2023.
u 11:19

'Nisam bio razočaran, znam da je Hrvatska u top tri u svijetu po kvaliteti veznog reda i nije lako upasti na popis. Izbornik je imao svoje ideje i nema tu nekakvih zamjerki' kaže nam sjajni veznjak plavih

Kad je u ljeto 2021. godine Dinamo odlučio dovesti Josipa Mišića iz Sportinga, bilo je puno sumnji u opravdanost tog transfera. Ne zbog njegova nogometnog umijeća, sezonu prije bio je najbolji igrač grčkog PAOK-a, nego zbog bolesti koja ga je napala. Dinamo je odlučio ući u taj rizik i napravio je sjajan posao, Mišić je postao stožerni igrač Dinama i prometnuo se u nezamjenjivog igrača. Uostalom, u cijeloj ovoj sezoni propustio je samo dvije utakmice, u kvalifikacijama Lige prvaka nije igrao protiv Bodo/Glimta te u HNL-u protiv Slaven Belupa, i to obje zbog žutih kartona.

Nije bilo straha

Odakle takva forma?

– Teško je to objasniti, znam da se dajem maksimalno kroz svoju nogometnu filozofiju, ako provedem ono što želim i što sam zamislio, onda je dobro, valja zato igram dobro, jer mi uspijeva, a zašto je konstantno dobro, ne znam kako bih objasnio, iako nije lako držati kontinuitet – odgovorio nam je Josip Mišić, koji je za plave odigrao 107 utakmica od dolaska u Maksimir.

Jeste li očekivali takvu važnu ulogu kad ste dolazili u Dinamo ili je bilo malo straha, pogotovu zbog bolesti?

– Nije bilo straha, ali znao sam da Dinamo ima odličan vezni red, a ja sam dolazio nakon šest, sedam mjeseci pauze zbog bolesti i počinjao sam od nule. Iskreno, nisam mogao baš zamisliti da će biti ovako dobro nakon dvije i pol godine u Dinamu.

Mnogo je onih koji su vas vidjeli i na izbornikovu popisu za Katar, jeste li se vi vidjeli tamo?

– Iskreno, nadao sam se da ću dobiti poziv nakon tih dobrih predstava u Dinamu, no na kraju nisam otišao. Nisam bio razočaran, znam da je Hrvatska u top tri u svijetu po kvaliteti veznog reda i nije lako upasti na popis. Izbornik je imao svoje ideje i nema tu nekakvih zamjerki – kaže nam Mišić.

Možda sad za ožujsko okupljanje reprezentacije Dalić pozove i vas, zadnjih veznih boljih od vas baš i nemamo, Brozović se tek vraća nakon ozljede. Jeste li se čuli s izbornikom?

– Ja se nadam, ali nisam razgovarao s izbornikom, nismo u kontaktu.

Dinamo je prošao u kupu protiv Lokomotive, vaš brat Matija, koji igra za BSK, nije u četvrtfinalu uspio protiv Šibenika, jeste li se nadali ponovnom međusobnom susretu?

– Bilo je i njima teško, a i nama, morali smo igrati 120 minuta za prolazak. Oni su ipak drugoligaši, igrali su protiv prvoligaša, a Šibenik je sve bolji, nadao sam se da bi se Dinamo i BSK mogli ponovno sresti, ali bilo je jasno da je Šibenik veliki favorit, k tome Šibenik igra sve bolje.

Nakon uvjerljive pobjede nad Hajdukom imate ogromnu prednost u prvenstvu, 11 bodova više od Splićana i utakmicu manje. Svi u klubu reći će da nije gotovo, da je još puno utakmica i pred vama, ogroman je broj bodova u igri, no je li ipak gotovo?

– Istina je da je puno bodova u igri do kraja prvenstva, ali ne znam je li Dinamo ikad kroz povijest izgubio ovakvu prednost. Kad se uz to gledaju i naše igre i rezultati, doista je teško da se dogodi da ne budemo prvaci.

Dosad borbe za klupsku prevlast nisu utjecale na vaše rezultate, pratite li što se događa, brine li vas?

– Pratimo i mi u svlačionici, čitamo, ali, iskreno, puno je toga što i ne razumijemo. Mi ostajemo koncentrirani na trening i utakmicu i to je jedino što nas veseli i ispunjava, dajemo sve od sebe i lako se može vidjeti da nismo uzdrmani.

Slijedi vam Osijek u nedjelju, koji je u kupu ispao od Hajduka, može li se Osijek, vaš bivši klub, trgnuti nakon lošije serije i promjene trenera?

– Dosta su teško ušli u drugi dio sezone, s lošim rezultatima, sad im je došao novi trener, može napraviti pozitivan šok, došao je za nas u lošem trenutku jer će sad s novim trenerom ići na glavu – kaže Mišić.

Što novi trener u dva dana može donijeti ili promijeniti, popraviti?

– Više je to stvar psihologije, da igračima pokuša u glavu ubaciti neke stvari, nešto što u ovim trenucima nisu radili.

Nešto slično kao što je Čačić napravio kad je došao krajem prošle sezone u Dinamo.

– Baš tako, to su neke sitnice koje novi trener promijeni, donese. Za nešto veće treba više vremena, nama je Čačić došao u teškom trenutku i podignuo nas je, nadam se da će i novi trener podignuti Osijek, ali tek nakon nedjelje i naše utakmice.

Izgubili samo od Osijeka

Vi ste bili puno bolji od Hajduka, koji je pak pobijedio Osijek, logično je očekivati da ste u nedjelju apsolutni favorit u tom derbiju...

– Jesmo mi favoriti i ne bježimo od te uloge. Sad kad smo Hajduk dobili s velikom razlikom svi očekuju da tako bude i sad s Osijekom. Jasno da ćemo mi pokušati igrati isto, a kakav će biti rezultat, tko zna, možeš odigrati još bolje pa ti lopta neće u gol.

Da treba biti oprezan protiv Osijeka, govori i činjenica da je to jedini klub koji je ove sezone u HNL-u pobijedio plave.

– Istina, ali sad su drukčija momčad nego što su bili tada. Tada je Rene Poms bio tek na početku u Osijeku, zato nam je sad to upozorenje za nedjelju, opet Osijek ima novog trenera. No uvijek je s Osijekom bilo svakakvih rezultata i svašta je moguće, ali mi smo favoriti i tako ćemo se postaviti – zaključio je Josip Mišić.

 

 

Komentara 1

KA
kanđija
21:34 11.03.2023.

Bravo Mišiću. Nedajte se. Gubite sve utakmice do kraja. Pravi Dinamovci su uz vas. Bolje da Dinamo propadne nego da vrhnje ubiru razni Hanžel i ini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije