Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Košarka

Mirko Novosel najavio spašavanje Cibone: Vratit ću klub na staze stare slave

- Igrače treba odgajati sa svih aspekata. Bitno je prije svega raditi pravu selekciju, pročešljati sve te talente kojih ima u Hrvatskoj i kroz dugogodišnji rad ih dovesti na visok nivo.
17. srpnja 2021. u 18:15 3 komentara 1569 prikaza
Zagreb: Svečana premijera predstave Stoka sitnog zuba
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Trofejni hrvatski košarkaški trener Mirko Novosel (83), član košarkaške Kuće slavnih u Springfieldu, koji je prije dva dana imenovan počasnim predsjednikom Cibone, u subotu je u razgovoru za internetski portal zagrebačkog kluba izjavio da će odmah predložiti mjere koje će promijeniti Cibonu.

TOPAO DOČEK Velika svjetska zvijezda stigla u Lijepu Našu pa progovorila na hrvatskom!

- Predložit ću potrebne mjere da se vratimo na staze stare slave, a po meni je ključna ta politika kluba koja se treba vrtjeti oko stvaranja igrača. Trebamo vidjeti na koji način se uključiti u međunarodna natjecanja i to su sve zadaci na stručnom planu. Na financijskom trebamo naći stabilno sponzorstvo i osigurati stabilne uvjete za normalno funkcioniranje. Ja ću pozvati sve sponzore, koji su i naši navijači, da pomognu i da dignemo Cibonu na jedan vrhunski nivo - izjavio je Novosel koji je s "cibosima" bio prvak Europe, dva puta prvak i sedam puta pobjednik kupa bivše Jugoslavije, te dva puta osvajač europskog Kupa pobjednika kupova. 

Osvrčući se na trenutni rad struke, Novosel je kazao da trener Jovanović dobro radi i da mu treba dati punu podršku u tome.

- Igrače treba odgajati sa svih aspekata. Bitno je prije svega raditi pravu selekciju, pročešljati sve te talente kojih ima u Hrvatskoj i kroz dugogodišnji rad ih dovesti na visok nivo. Naš zadatak je da se pravilno radi s klincima, da ih se odgaja i da se od onih koji su talentirani stvaraju veliki igrač - dodao je.

TKO SVE ODLAZI? Kreće čistka u svlačionici Dinama, evo kojih se igrača plavi namjeravaju riješiti

- Za počasnog predsjednika Skupština kluba odabrala me zbog svih mojih zasluga u povijesti. Meni je to velika čast i sve ću učiniti da pomognem koliko mogu i da pokušamo klub vratiti na onaj nivo na kojem je bio nekad. Cibona je svjetski brend, najveći hrvatski sportski brend u svijetu, bez obzira na trenutne rezultate. Treba puno stvari napraviti kako bismo taj nivo ponovno postigli. Treba propagirati politiku stvaranja velikih igrača. U Hrvatskoj ima dosta mladih talenata i potrebno ih je rano selekcionirati i od njih stvarati velike igrače - istaknuo je Mirko Novosel. 

OPTUŽENA TROJICA POLICAJCA
Presretačima zaustavljali vozače pa im skuplje naplaćivali kazne. Za manju kaznu tražili i besplatne mobitele
Dacia Sandero Stepway
ROBUSTAN I SVESTRAN
Avanturistički duh plus dobar roštilj jednako dan za pamćenje
 • Avatar Ričard
  Ričard:

  Mirko „sredija“ si ti u korist Cibone dalmatinske klubove, a sa time i hrvatsku košarku

 • linkser2:

  Mirko je nesumnjivo bio sposoban, izgradio moćan, europski klub, ali ga je povukla lova i zaboravio je da je u ono vrijeme lako dolazio do sponzora kao član partije... druga su sada vremena

 • drazen.muhvic:

  Ako će ih vratiti na staze slave onako kako je "sredio" maksimirski stadion onda je to OK...