Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNIORSKI OSVAJAČ WIMBLEDONA

Mili Poljičak stigao u Split: Đokoviću sam dužan 11 kugli sladoleda

Kaštela: Mili Poljičak, osvajač juniorskog Grand Slama u Wimbledonu, vratio se u svoj grad
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/5
11.07.2022.
u 21:13

"Radit ću još jače da i u seniorskoj konkurenciji pokušam ostvariti ono što sam postigao u juniorskoj konkurenciji osvojivši Wimbledon", poručio je Poljičak.

Mladi hrvatski tenisač i pobjednik ovogodišnjeg juniorskog Wimbledona Mili Poljičak po povratku u Split najavio je da će se sada posvetiti seniorskoj konkurenciji u kojoj jednog dana također želi osvojiti Wimbledon.

"Sada mi je primaran seniorski tenis koji je zahtjevniji i teži od juniorskog, ali ja ću puno raditi da mu se što prije prilagodim", kazao je  Poljičak novinarima u splitskoj zračnoj luci pri povratku iz Londona gdje je prošlog vikenda osvojio juniorski Wimbledon. Jedini je Hrvat kojem je to pošlo za rukom.

Rekao je da mu puno znači poziv organizatora na skorašnji seniorski turnir u Umagu. Odgovarajući na novinarska pitanja rekao je kako sebe u budućnosti vidi da mu je tenis posao i da će dati sve od sebe kako bi bio što bolji tenisač.

"Radit ću još jače da i u seniorskoj konkurenciji pokušam ostvariti ono što sam postigao u juniorskoj konkurenciji osvojivši Wimbledon", poručio je Poljičak.

Potvrdio je da mu je na treningu s Novakom Đokovićem prije finalnog juniorskog meča Đoković dao korisne savjete koji su mu pomogli da u finalu juniorskog Wimbledona bude opušteniji i brži na lopti.  

"Dužan sam mu 11 kugli sladoleda", rekao je Mili o Đokoviću. Prvotni je dogovor bio 16, no uspio je smanjiti...

Za sebe kaže da je 99 posto formiran tenisač, ali da u budućnosti namjerava posvetiti pažnju fizičkom napretku.

Kazao je kako je svaki meč bio zahtjevan ali ključan je bio onaj četvrtfinalni kad se otrovao hranom, a ipak je pobijedio. U finalu je slavio nakon dva tie-breaka i naglasio je kako volio taj dio igre.

"Dobro se osjećam u tie-breaku te sam ih u dosadašnjoj karijeri dobio oko 90 posto," rekao je Poljičak.

Otkrio je i od koga mu je stigla najdraža čestitka.

"Došla mi je poruka Ivana Perišića. Ona mi je možda najdraža čestitka."

Komentara 3

Avatar barba_barba
barba_barba
22:03 11.07.2022.

Nadan se da malom za smirenje nervi ni ponudija koju ravnogorsku šljivovicu

DU
Deleted user
22:58 12.07.2022.

Bilo je na YT. U nedjelju su i Mili i Đoković igrali finala, a u subotu su imali žestok zajednički trening. Vjerojatno je tu i nastao taj dug Đokoviću od 11 kugli sladoleda.

DU
Deleted user
03:32 12.07.2022.

osvjezavajuca vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije