Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredna tehnologija

Microsoft tvrdi da će utakmica Hrvatske i Turske završiti remijem. Slažete li se?

Hrvatska reprezentacija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
11.06.2016.
u 23:07

"Nade" za nas ipak ima. Hrvatska će, ako želi pobijediti, morati prisiliti Turke da uđu u više od pet zaleđa, te ih limitirati na manje od četiri udarca u okvir gola.

Hrvatska i Turska sutra će odigrati neriješeno. Ovakav odgovor na pitanje koje se mjesecima provlači kroz medije ponudio je Microsoft, koji je razvio softver za analiziranje i predviđanje ishoda utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Microsoftovi stručnjaci rezultate predviđaju pomoću napredne tehologije, koja u obzir uzima sve moguće statistike, ali i mjesto odigravanja utakmica te vremenske uvjete. Posebnu pozornost Microsoft je dao i aktivnosti na društvenim mrežama. a velik broj mišljenja koja se izražavaju na internetu Microsoft smatra "mudrošću gomile".

"Nade" za nas ipak ima. Microsoftovi stručnjaci ostavili su nama i Turcima mogućnosti kojima možemo doći do pobjede. Tako će Hrvatska, ako želi pobjediti, morati prisiliti Turke da uđu u više od pet zaleđa, te ih limitirati na manje od četiri udarca u okvir gola.

S druge strane, Turci će do tri boda moći ako ne dopuste našoj reprezentaciji više od 241 uspješnog dodavanja, dok će oni morati povezati više od 282 dodavanja. 

Ovaj napredni softver pogodio je dosad dva ishoda od tri odigrane utakmice: Francusku pobjedu s jednim golom razlike na otvorenju Europskog prvenstva i pobjedu Švicaraca u subotu poslijepodne. U utakmici između Walesa i Slovačke prognozirao je neriješeni ishod, no Velšanin Hal Robson-Kanu im je golom u 81. minuti poremetio računicu golom za pobjedu svoje reprezentacije. Zbog pogotka Rusa u sudačkoj nadoknadi nije se ispunilo ni predviđanje da će Englezi slaviti s jedan razlike.

>> Evo što je samouvjereni Čačić poručio Turcima!

Komentara 42

BO
Bosanskistecak
03:59 12.06.2016.

Sretno komsije!!!!!

VU
vulica
23:30 11.06.2016.

Hrvatska će pobijediti Tursku rezultatom tri naprama dva.Na taj rezultat sam stavio dvije tisuća kuna pa će mo vidjeti.

MN
Mnd7779
23:29 11.06.2016.

remix, zaboravi lega, idemo bolji smo, turci znaju baklavu pravit, mi smo nogometaši, Pobjeda, jači ste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije