Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
Skupina F

Meksikanci nadjačali Korejce i došli na korak do osmine finala SP-a

Meksikanci nadjačali Korejce i došli na korak do osmine finala SP-a
Foto: Reuters/Pixsell
23.06.2018. u 18:53

U susretu 2. kola skupine F na Svjetskom nogometnom prvenstvu Meksiko je u Rostovu na Donu svladao Južnu Koreju s 2:1 (1:0).

Strijelci za Meksiko bili su Carlos Vela (26-11m) i Javier Hernandez (66), dok je na konačnih 2-1 smanjio Heung-min Son (90+2).

Meksiko je na vrhu skupine s maksimalnih šest bodova, no još uvijek nije osigurao nastup u osmini finala, dok je Južna Koreja bez bodova, ali i dalje ima teoretske izglede za prolazak skupine.

Trenutačno je druga Švedska s tri boda, dok je svjetski prvak Njemačka treća bez bodova prije večerašnjeg ogleda tih dviju reprezentacija u Sočiju.

Meksiko - Južna Koreja
1/11

Meksiko je poveo iz kaznenog udarca u 26. minuti. Korejski branič Jang neoprezno je igrao rukom u svom kaznenom prostoru pa je srpski sudac Mažić pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Vela.

U 66. minuti bilo je 2:0 za Meksiko. Lozano je povukao brzi kontranapad te je uposlio Hernandeza koji se sjajnim driblingom riješio čuvara i potom sigurno poslao loptu u mrežu.

U samoj završnici dvoboja Son je ublažio poraz Južne Koreje lijepim udarcem s 20-ak metara u gornji desni kut nemoćnog Ochoe.

Poredak: Meksiko 6, Švedska (-1) 3, Njemačka (-1) i Južna Koreja bez boda. 

>> Pogledajte Večernji pressing s Darijem Šimićem

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
17:13 23.06.2018.

naslov koji sugerira da je pobjednik već odlučen...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije