Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIVALI HRVATSKE

Kamerunu nisu pomogli ni suci, Meksiko upisao tri boda

Meksiko - Kamerun
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/6
13.06.2014.
u 19:50

Kamerun u sljedećem kolu igra protiv Hrvatske u susretu momčad koje još nemaju bodova.

Meksiko je u skupini A Svjetskog prvenstva u Brazilu sa 1:0 svladao Kamerun. Meksikanci su se tako s tri boda izjednačili s Brazilom, dok Hrvatska i Kamerun ostaju na nuli.

I ovaj su susret obilježile sudačke pogreške. Pravdu je dijelio 34-godišnji Kolumbijac Wilmar Roldan, no on i njegovi pomoćnici se nisu proslavili. Meksiku su u prvom dijelu poništena dva pogotka, ali je na kraju Herrerina momčad slavila pa će se o sucima pričati manje nego nakon utakmice Brazila i Hrvatske.

Meksikanci su u kišnom Natalu puno bolje otvorili susret i dominirali prvih 20-ak minuta. Već u 11. minuti je Dos Santos pogodio kamerunsku mrežu, ali je pomoćni sudac Humberto Clavijo pokazao zaleđe. Deset minuta kasnije Eto'o je nakon prodora Assou-Ekotta bio u odličnoj prilici, ali je promašio čitavi gol. Novu pogrešku na štetu Meksika Clavijo je napravio u 30. minuti kada je zbog zaleđa poništen pogodak Dos Santosa iako je usporena snimka pokazala da je sve bilo čisto.

Meksiko je nastavio dominirati i početkom prvog dijela imao sjajnu priliku. Peralta je pobjegao kamerunskoj obrani i išao sam na vratara, no Itandje mu je skinuo udarac. Ipak, Kamerun nije izdržao do kraja i u 61.minuti je primio pogodak. Itandje je obranio udarac Dos Santosu, no na loptu je natrčao Peralta i pospremio je u mrežu.

Igra se nakon gola smirila, a Meksiko je uspio privesti utakmicu kraju i upisati tri boda. Osim toga, meksički kapetan Rafa Marquez danas postao rekorder, prvi je nogometaš koji je na četiri svjetska prvenstva nosio kapetansku traku.

Kamerun u sljedećem kolu igra protiv Hrvatske u susretu momčadi koje još nemaju bodova. Bit će to utakmica "biti ili ne biti" jer se reprezentacija koja izgubi može oprostiti od osmine finala. Prema onome što smo vidjeli danas, momčad Nike Kovača morala bi svladati Kamerunce pa u posljednjem kolu s Meksikancima odlučivati o prolasku. Meksiko se u drugom kolu sastaje s Brazilom, a pobjednik će osigurati prolazak dalje.

>> Pokradeni smo pred 2 milijarde ljudi, ali slabići smo ako nas ovo poremeti!

Komentara 21

SA
SI aka SI
19:06 13.06.2014.

Suci masakriraju prvenstvo

VL
????
19:14 13.06.2014.

Mislim da i Brazilu paše nerješeno, jer onda pobjedom protiv Meksika idu dalje, a isto će biti neki sumnjiv jedanaesterac i u toj utakmici. Meksikanci su predobri da bi FIFA išta prepustila slučaju.

CA
canajisraM
20:05 13.06.2014.

Mexico je zasluzeno pobjedio .Ponistena su mu 2 regularna gola u prvom poluvremenu. Vrijeme je da svi zajedno zahtjevamo pravo izbornika da pozove na video pregled neke kotraverzne suceve odluke. Ovako vise ne ide . To je stvarno sramotno .U dvije utakmice 4 katastrofalne pogreske sudaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije