Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EBEL na polovici

Medvjedi podigli gledanost lige za 15 posto

KHL Medveščak
Marko Lukunić/pixsell
01.12.2009.
u 08:11

Prošla je polovica sezone, odigrano je 27 utakmica EBEL lige, a Medveščak se nalazi na osmom mjestu koje ih vodi u doigravanje što bi bio veliki uspjeh u premijernoj sezoni "medvjeda" u ovom natjecanju.

– Zadovoljni smo, ostvarili smo zacrtano uoči početka sezone – kaže predsjednik Medveščaka Damir Gojanović te dodaje:

– Osim rezultata, najveći su dobitak gledatelji, takvu potporu uoči početka ovog projekta nismo mogli predvidjeti i u najoptimističnijoj varijanti.

Medveščak je na 15 utakmica u Ledenoj bodrilo čak 86.000 navijača, što je uvjerljivo najviše u ligi (podigli su ukupnu gledanost za 15 posto). Zanimljivo, "medvjede" je gledalo više navijača nego hokejaše Jesenica, Linza i Red Bull Salzburga zajedno (20.430+28.456+27.900 = 76.786).

Gojanović kaže da je šteta jedino što u nedjelju nisu dobili Olimpiju, izravnog konkurenta u borbi za doigravanje.

– Propustili smo odvojiti se na sedam bodova, no poraz nije tragičan. Novi trener podigao je intenzitet treninga za 30 posto, pa su dečki bili jako umorni. No, vratit će nam se to u nastavku prvenstva.

Statistika EBEL-a pokazuje da je najbolji strijelac Medveščaka Mike Ouellette sa 14 pogodaka (dijeli peto mjesto, prvi je napadač Olimpije Frank Banham sa 20), a najbolji asistent Thomas Guidarelli (16. mjesto sa 16 asistencija).

Iako spiker u Ledenoj čuvara mreže Roberta Kristana najavljuje kao najboljeg vratara lige, on je sa 88,8 posto obranjenih udarca tek na 15. mjestu, posljednjem od svih prvih vratara momčadi EBEL-a. No, ni obrana "medvjeda" ne blista, pa Kristanu protivnici najviše pucaju, ove godine čak 811 puta (obranio 720). To mu je zato sigurno olakotna okolnost.

Status bivšeg trenera Enia Sacilotta zasad još nije poznat. Kanađanin se još nije izjasnio prihvaća li funkciju šefa omladinskog pogona. Propala je i opcija da ode u Olimpiju koja je bez trenera.

– Sacilotto nam se nudio preko svog agenta, no procijenili smo da on nije rješenje koje bi nas zadovoljilo – kaže predsjednik Olimpije Matjaž Sekelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije