Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška situacija

Medveščak na samom dnu prvi put u povijesti

19.11.2014., Zagreb -  Dom sportova, KHL liga, hokejaska utakmica, KHL Medvescak - Dinamo Minsk. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
03.12.2014.
u 12:30

Medvjedi imaju čak 17 bodova manje nego u isto vrijeme prošle sezone. Doigravanje je 
jako daleko.

Medveščak je na dnu, doslovno. Naime, prekjučerašnjim raspletom utakmica KHL-a medvjedi su pali na posljednje 14. mjesto Zapadne divizije, sa svega 41 bodom u 36 utakmica. Zanimljivo, medvjedi u svoje dvije sezone KHL-a dosada nisu bili fenjeraši, čak ni kad su prošle sezone imali sedam poraza u nizu.

Uoči početka sezone zacrtani ulazak u doigravanje trenutačno se čini kao znanstvena fantastika.

I Spengler je hendikep

Prošle je godine za osmo mjesto Zapada, posljednje koje vodi u doigravanje, bilo potrebno osvojiti 84 boda, što znači da su medvjedi još 43 boda daleko od cilja. A s obzirom na to da su do kraja lige medvjedima ostale još samo 24 utakmice (11 kod kuće, 13 u gostima), bit će to jako, jako teška misija. Zanimljivo, nakon 36. kola prošle sezone medvjedi su imali 58 bodova, čak 17 više nego sada.

Na ruku medvjedima ne ide ni sudjelovanje na prestižnom Spengler cupu u Davosu jer u vrijeme kada će se preostali KHL klubovi odmarati i brusiti formu za sam finiš sezone, Medveščak će igrati u Švicarskoj protiv selekcije Kanade i Davosa.

Ipak, nada umire posljednja, a dobro je i što su igrači još optimistični.

– U posljednje vrijeme podigli smo razinu igre, ali još previše osciliramo. Kada to popravimo, osvajat ćemo više bodova. Svi u svlačionici uvjereni smo da još uvijek možemo do doigravanja – poručio je napadač Medveščaka Brandon Segal.

A za oscilacije su najveći krivac brojne promjene igrača uoči i za vrijeme sezone. U nepune dvije godine KHL-a kroz svlačionicu Medveščaka prošla su čak 52 igrača, od toga je 25 u međuvremenu i napustilo brlog. Samo od početka ove sezone Ledenu je napustilo 10 igrača...

Protiv dvostrukog prvaka

– To je naša neminovnost. Čim dobiju bolju ponudu, igrači odlaze. Nemamo zaštitnih klauzula u ugovorima jer, da imamo, onda nitko ni bi dolazio kod nas. Mi igrače možemo dovoditi jedino pod uvjetom da im Medveščak na neki način predstavimo kao odskočnu dasku za milijunski ugovor u nekom drugom KHL klubu – rekao je iskreno sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Istinu je rekao i bek Medveščaka Saša Martinović:

– Teško je biti konkurentan kada svake sezone iz temelja mijenjamo momčad, a igrači i tijekom sezone dolaze i odlaze.

Priliku za bijeg s posljednjeg mjesta Zapada medvjedi će imati već danas u 17.30 sati (Sportklub 3), kada gostuju kod Dinama u Moskvi. Dvostruki prvak u posljednje tri sezone nije idealan suparnik za vaditi se iz loše situacije, ali momčad Douga Sheddena ionako više nema izbora, u svakoj utakmici mora tražiti bodove.

>>Anderson otišao iz Medveščaka za većim novcem

Komentara 3

JA
james49
13:16 03.12.2014.

Sigurno je zbog toga mnogo sretnih!

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
12:44 03.12.2014.

Koga to još zanima?

ZI
ziko555
22:44 03.12.2014.

Od kad su napustili regionalnu ligu ne pratim vise. Bolje biti medju prvima u selu nego zadnji u gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije